PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe'den Erman Hoca'ya tepki


Kalpsiz_
12-19-2007, 02:42
A.A 18 Aralık 2007
Fenerbahçe Kulübü, yaptığı açıklamada, Lig TV yorumcusu Erman Toroğlu'na tepki gösterdi.


Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Resmi yayıncı kuruluşun yorumcusu sayın Erman Toroğlu'nun kendisini adeta tüm ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların üzerinde gören bir tavır içerisinde futbolun kurallarını adeta kendince yeniden yazarak yorumlamasını her hafta hayretler içerisinde izlemekteyiz. Sayın Toroğlu hakeminden futbolcusuna, yöneticisinden izleyicisine ve hatta aynı programı paylaştığı sayın Şansal Büyüka'yı bile hayrete düşürecek standart dışı ve objektif olmaktan uzak ve her hafta değişiklik gösteren yorumlara imza atmaktadır” denildi.

Toroğlu'nun aktif hakemlik yaşantısı sonrasında hakem yorumculuğuna soyunduğu, kural kitapçıklarını okuyup, kurallardaki gelişmeleri sürekli takip ediyor olması gerektiği kaydedilen açıklamada, “Peki okuduğu kuralları bir yorumcu neden herkesten farklı, tam tezat olarak yorumlar? Neden bir yorumcunun yaptığı yorumlar sürekli belli takım ya da hakemlere zarar vermeye yöneliktir? Sayın Toroğlu kendi başına tüm dünyada geçerli olan kuralları yorumlayarak kendi yorumuna göre yeni kurallar oluşturmakta, bu kişisel yorumlar ile kamuoyunu yanıltmakta ve yanlış olarak yönlendirmektedir. Sayın Toroğlu'nun bu tehlikeli yaklaşımını Türk futbolu üzerinde denememesini ve artık son vermesini tavsiye ederiz” görüşlerine yer verildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Kulüp olarak bugüne kadar özellikle hakem tayinleri ve hakem kararlarına yönelik eleştiride bulunurken, MHK'nın hakem atamalarındaki ve müsabakalarımıza atanan hakemlerin kararlarındaki standart dışılığa dikkati çekmiş ve özellikle penaltı pozisyonlarındaki hakem değerlendirmelerinin futbol takımımızın müsabakalarında her türlü standarttan yoksun olduğunu vurgulamıştık. Ne kadar ilginçtir ki kendisini bu konuda derin yetkili gören sayın Erman Toroğlu da futbol takımımızın müsabakalarına ilişkin görüntüler üzerinde yaptığı yorumlarda özellikle penaltı ve faul pozisyonlarına ilişkin yorumlarında benzer şekilde standart dışı yorumlar yapmaktadır. Son olarak Gençlerbirliği müsabakasında taraflı tarafsız herkesin penaltı olarak yorumladığı pozisyonlar sayın Toroğlu tarafından akla hayale gelmeyecek hayal mahsulü gerekçeler ile herkesten farklı şekilde yorumlanmış ve bu şekilde kulübümüz aleyhine yapılan haksızlığa, adaletsizliğe ortak olunmuştur. Sayın Toroğlu tarafından aynı programda sarf edilen Gökhan Gönül'ün penaltı pozisyonunda 'hakem penaltı kararı verse isyan ederdim' şeklindeki beyanatı ise kendisi hakkındaki şüphelerimizin en haklı delili niteliğindedir.

Değişik kereler dile getirdiğimiz gibi mücadelemiz her türlü haksızlıklara, standart dışı karar ve uygulamalara karşıdır. Özelde bugün bize, genelde tüm futbol ailesi aktörlerine yönelik olarak yaptığı taraflı yorumları sebebiyle sayın Toroğlu da standart dışı hatalar yapan kişi ve kuruluşlarla aynı tarafta olduğunu göstermektedir.

Fenerbahçe Spor Kulübü, sayın Erman Toroğlu'nu yorumlarını yaparken tarafsız olmaya, eğer olamıyorsa bunun gizli gerekçelerini de yorumlarının içerisinde açıklamaya davet etmektedir. Aynı şekilde tüm takımlara eşit mesafede bulunması gereken Türkiye'de futbolun resmi yayıncı kuruluşunun da spor kamuoyunu rahatsız eden futbol ailesinin büyük bir kısmının üzerinde uzlaştığı sayın Toroğlu'nun tepki çeken taraflı, tavır, söylem ve yorumları konusunda bir girişimde bulunma mecburiyeti vardır. Futbolun kurallarını yazan, sayın Erman Toroğlu olmadığı gibi fikirlerini kamuoyuna aktardığı yayıncı kuruluş da sayın Toroğlu'nun yanlışına ortak olmamalıdır. Aksi takdirde başta kulübümüz olmak üzere tüm futbol ailesi futbolun marka değerini korumak ve sahip çıkmak adına bu gibi davranışlara daha fazla müsamaha etmeyecektir.”