PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Appiah'ın futbol hayatı tehlikede


Kalpsiz_
12-19-2007, 02:36
Senad OK, İstanbul / DHA 18 Aralık 2007
Geçen sezon sonunda dizinden ağır bir operasyon geçirdikten sonra sahalara dönen ancak bir türlü eski performansına kavuşamayarak tekrar sakatlanan Appiah'ın sol bacağında damar tıkanıklığı tespit edildi.


Kanın pıhtılaşması ile ortaya çıkan bu rahatsızlığı Fenerbahçe sağlık ekibi 10 gün önce tespit etti ve hemen Appiah'ın tedavisine başladı. Tecrübeli futbolcuya kanın pıhtılaşmasını önleyen tedavi yöntemi olan "Antikoagülan tedavisi" hastalık teşhis edilir edilmez uygulanmaya başlandı. Galatasaray maçından bu yana sakat olan Ganalı yıldıza damar tıkanıklığı ile ilgili birçok test yapıldı ve bu sakatlık nasıl kaynaklandığı konusunda çalışmalar yapılıyor.

Akut dönemde tespit edilen bu rahatsızlığın birçok sebebi olabilir. Bu sebeplerin başında da damar tıkanıklığının aileden gelmesi yani genetik olması gündemde. Öte yandan dış faktörler, yoğun seyat programı gibi etkenler bu rahatsızlığı tetikleyebilir.

Bu durumda en iyi ihtimalle Appiah'ın sahalara dönmesi 3 ayı bulacak. Eğer durum daha ciddi bir boyut kazanırsa Ganalı'nın futbol hayatı bile tehlikeye girebilir.

Appiah'ın geçirdiği Bacak Damar Tıkanıklığı hastalığı tıp çevreleri tarafından 'Sessiz Katil' olarak tanımlanıyor. Çünkü bu hastalığın bacak damarlarında ortaya çıkan pıhtının, akciğeri besleyen damarları tıkaması sonucu ani ölümlere de yol açabileceği ifade ediliyor.