PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'nin İzmir teşkilatında çatlak!


kelebek35
02-04-2009, 10:10
İzmir'de, çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi, CHP'den Konak Belediye Başkanlığına Muhsin Kurt'un aday gösterilmemesini protesto etti.


Balkan Göçmenleri, Romenler, Ege Demokrat Karslılar Dernekleri, Kars-Iğdır-Ardahan Dernekleri federasyonları ile 76 derneği çatısı altında barındıran İnanç Dernekleri Platformu, CHP Konak İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirdikleri eylemle, CHP Konak Belediye Başkanı aday adaylarından Muhsin Kurt'a destek verdi.

''Ne Karataş, Ne Tunçağ, Adayımız Muhsin Kurt'' yazılı pankart açan çok sayıda eylemci, ''Muhsin Kurt'u istiyoruz'', ''Tabanın sesini duyun'', ''Muhsin Başkan, halkın sesi'' şeklinde sloganlar attı.

Eyleme katılan sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Selahattin Güzel, tamamen bir halk hareketi olarak, demokratik, katılımcı bir belediye için burada olduklarını belirtti.

Başta Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ve adaylığı açıklanan Kemal Karataş olmak üzere kimseyle hiçbir hesaplaşmalarının söz konusu olmadığını ifade eden Güzel, ''Bizler, halk olarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçimi kazanması için buradayız. Bizler, Konak ilçesini ve İzmir'i AKP'ye kaptırmamak için buradayız. Bizler, seçimi Muhsin Kurt ile kazanacağımız için buradayız'' diye konuştu.

Selahattin Güzel, Muhsin Kurt'un Konak Belediye Başkanlığına aday gösterilmesinde ısrarcı olduklarını dile getirerek, taleplerine cevap verilmemesi halinde çok daha geniş katılımlı eylemler gerçekleştireceklerini söyledi.

Grup, açıklamanın ardından halay çekerek eylemlerine son verdi.

AA