PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tülin Şahin'in Makyaj ve Güzellik Sırları


Hasret
02-04-2009, 03:10
Tülin Şahin, kariyerindeki başarısı ve özel yaşamındaki mutlu evliliği ile takdir topluyor. Danimarka'da moda üzerine eğitim alan, kendi elbiselerini kendisi tasarlayıp hazırlayan güzel model, son zamanlarda stil ve renk danışmanlığı konularında da bilgi veriyor.

Bir etkinlik sonrası sohbet etme fırsatı bulduğumuz Tülin Şahin'le, iVillage Türkiye kadınları için "güzellik, moda, kıyafet seçimi, doğru makyaj, cilt bakımı ve evlilik yaşamına" kadar herşeyi konuştuk. Biz sorduk, Tülin Şahin tüm içtenliği ve doğallığıyla yanıt verdi. Ünlü model, Türk kadınının yaptığı makyaj hatalarından nasıl giyinmesi gerektiğine kadar her ayrıntıyı bizlerle paylaştı.

iVillage Türkiye: Tülin Şahin nasıl biridir?
İş ve özel yaşamımda disiplinli düzenli birisiyim. Bir dakikam bile boş değil. Herşeyim planlıdır. Hep bir yere yetişmem gerekiyor, koşturuyorum.

iVillage Türkiye: Çocukkende mi böyleydiniz?
Çok çalışkan bir çocuktum. Çocukken de eve geldiğimde hemen ödevimi yapardım, çizimlerimi yapardım. Usluydum, bugünde çok farklı değilim. Evden işe işten eve, düzenli ve kendi halinde yaşayan, sporunu yapan biriyim. Evde eşim Mehmet'le ikimizizdir. Çok yakın arkadaş grubum vardır. Çok fazla arkadaş edinmem, çok yakın bulduğum kişilerle arkadaşlık ederim. Boş zamanım varsa Mehmet'le ya da yakın arkadaşlarımla geçirim. Çok gezmeyi ya da eğlenmeye düşkün biri değilim ancak özel zamanlarda arkadaşlarımla güzel bir yemek eşliğinde sohbet etmeyi severim. Gürültülü eğlence mekanlarını sevmem, sigara içmem, alkol kullanmam.
iVillage Türkiye: Kıyafet seçiminde ve renklerde nelere dikkat etmeli?
Kıyafetinizi fazla ya da daha az süsleyin. Aksesuarlarla bir kazağı bir hafta boyunca giyebilirim. Siz de bu şekilde uzun zamandır kullandğınız giysileri süsleyebilirsiniz. Gri ile bej rengini kullanabilirsiniz. Gelecek sezon bu tür zıt renkler uyumlu şekilde kullanılacak. Kırmızı ve Mavinin sıcak tonları esmerler için uygundur. Soğuk tonları ise, sarışınlar tarafından kullanılabilir. Bu sezon giysilerinizin rengi kadar aksesuarlarda materyallerin uyması önemli. Takılar ya da kemerlerinizin tokaları, ****l yerlerinin uyumlu olması renklerinin uyumlu olmasından önemli. Çantanın tokası ile kemerin tokası aynı olmalı. Gelecek sezon sarı ile gri kombinelenecek. Esmerler renk kullanımında şanslılar. Sarışınlar mavi başlıkları, soğuk renkleri, pastel tonlarını tercih etmeli.

Kadınlar kilolu görünme endişesiyle tamamen beyaz giyinmezler. Oysa beyaz, diğer renklerle kesildiğinde kişiyi şişman gösterir. Beyaz kahverengi, bej gibi tonlarla zarif durabilir.

iVillage Türkiye: Kıyafet seçiminizde siz nelere dikkat ediyorsunuz?
Günlük yaşantımda sade giyiniyorum. Kıyafetin içinde yüzdüğüm için olsa gerek mağazaya gittiğimde beğenir denemeden alırım. Kabine girip elbise denediğimi hatırlamıyorum. Kıyafetlerinizden o gün nasıl hissettiğiniz anlaşılır. Günlük giysilerinizin bir teması, kimliği olmasına özen gösterin. Bazen Fransız, bazen İtalyan giyinin.
iVillage Türkiye: Giysileriniz nerelerden alıyorsunuz?
Danimarka'da moda üzerine okuduğum için genelde abiyelerimi kendim tasarlıyorum. Kumaşları yurt dışına gittiğimde seçiyorum. Her türlü kumaştan her türlü şeyi yabalirim. Kıyafetlerimi hazırlamayı seviyorum. Günlük kıyafetlerimi Mango, Zara, Burberry gibi markaların tasarımlarını yapıyorum.

iVillage Türkiye: Türk kadınları nasıl makyaj yapmalı?
Kıyafetle makyaj renkleri aynı yapılıyor. Bu yanlış. Makyaj renkleri kıyafetle aynı olmamalı. Tüm Türk kadınlarının kıyafetine göre makyaj yapması yanlış, size yakışan makyajı deneyerek öğrenirsiniz. Kendinize yakışan makyajı bulduktan sonra buna yakın tonlarda makyaj yapabilirsiniz. Kaş, saç ve ten renginize göre makyaj yapmalısınız. Var olan güzelliğinizi destekleyici makyaj yapmalısınız. Gözleriniz güzelse bu bölgenizi ön plana çıkartın. Dudaklarınız inceyse ancak kırmızı ruj seviyorsanız daima içten gülümsemeye özen gösterin. Kendinizle barışık olun. Kendinize en fazla güvendiğiniz zamanlarda kırmızı giyin. Güzellik çok göreceli bir kavram. Jennifer Lopez, Beyonce'den önce büyük popolar çok kötü karşılanırdı. Onlar bunu iyi şekilde kullandı. İnsan sahip olduklarını kabul etmeli, bu mutlu olmak için yeterli.

iVillage Türkiye: Makyajınızı ne zaman yapıyorsunuz?
Güzellik merkezlerinde ya da aynanın önünde saatlerce vakit geçiren biri değilim. Makyajımı 15 dakikada arabada yaparım. Hayatım o kadar çok yoğun ki çoğu zaman arabanın arka koltuğunda giyinip, makyajımı yapmak zorunda kalıyorum. Bu nedenle arabamın arka koltuğunun camları siyah. En iyi davete giderken bile abiyemi arabada giyiyorum. Makyajımı gözüm kapalı 5 dakikada yapabilirim. Makyaj tonlarım kahve, bej tonlardır.

iVillage Türkiye: Kadınlar özel günlerinde nasıl giyinmeliler sizce?
Kadınların çoğu özel günlerinde tek bir rengi siyah giymeyi tercih eder. Oysa mümkün olduğunca renkli giyinmelerini öneriyorum. Renkler yüzünüze sıcaklık, ruhunuza canlılık verecektir. Özellikle yazın cıvıl cıvıl giyinin. Kışın hava kapalı olduğu için daha çok yiyor, uyuyoruz. Özellikle İstanbul trafiği yüzünden etrafımızı ve kendimizi gri görüyoruz. Daha az giyinip, süsleniyoruz. Kışında çok bronz tenli dolaşmak doğal durmuyor. Birazda olsa bronzlaşmak isteyenler olabilir. Yazın güneşlenemiyorsanız otobronzırları tercih edebilirsiniz. Otobronzırlarda vücudunuzun tamamını boyuyorlar. 15 gün bronz kalabiliyorsunuz ve bilinen bir zararı yok. Solaryum yerine bunu da tercih edebilirsiniz.

iVillage Türkiye: Saçlarınız kadınlar tarafından çok beğeniliyor. Böyle güzel saçlara sahip olmanızın bir sırrı var mı?
Aslında modellik saçları yıpratabilen bir meslek ancak hala güzel görünmesinin sebebi ilk olarak genetik. Ayrıca, saçlarımı iki günde bir yıkıyorum. Şampuan seçimi ve kullanımında ise, saçımın durumunu dikkate alıyorum. Yaz, kış ya da dönemlere bağlı olarak şampuanlarımı farklılaştırıyorum. Şampuanı ceviz büyüklüğünde elime döküp sulandırarak kullanıyorum. Saç uçlarına değil sadece köklerine uygulayıp iyice duruluyorum. Saçlarımın ph yani "yağ dengesini" bozmamaya çalışıyorum.

iVillage Türkiye: Cilt kremlerinizi neye göre seçiyor ve kullanıyorsunuz?
Aynı şekilde kremlerimi se cildimin ihtiyacına göre kullanıyorum. Çok soğuk bir havaya sahip bir mekanda çalışırken daha çok nemlendirici içeren kremler sürüyorum. Cildim kullandığım kreme alıştığında kremimi farklılaştırıyorum. Cildimiz herşeye kısa sürede uyum sağlıyor. Bu nedenle yaz, kış, regl döneleri, hava durumu gibi etkenlere bağlı olarak cildimize uygun kremleri kullanmalıyız. Kışın yağ bazlı, yazın su bazlı kremleri sürün. Şampuan gibi kremlerinizi 6 ayda bir değişitirin.
iVillage Türkiye: Çok yoğun çalışıyorsunuz. Spora nasıl vakit buluyorsunuz?
Spora zaman ayıramıyorum deme gibi bir lüksüm yok. Bu kadar aşırı çalışma temposuna dayanmamı sağlıyor. Sağlıklı düşünebiliyorum. Her gün spor yaparım. Yılın 150 günü uçakla seyahet ediyorum ancak günlük programımda spora mutlaka zaman ayırırım. Yurt dışına veya şehir dışına giderken spor ayakkabılarım yanımdadır. İşim bittikten sonra ya da arada spor ayakkabılarımı giyer şehri yürüyerek dolaşırım. Bu nedenle gittiğim her yeri adım adım biliyorum diyebilirim. Kapalı spor salonları yerine açık havada yürümeyi severim.

iVillage Türkiye: Kadınlar günlük olarak nelere dikkat etmeli? Nasıl beslenmeli?
Herkesin duruşu, kemik yapısı kendisine hastır. Ancak mutlaka iki günde bir spor yapsınlar. Kaliteli yaşar, sağlıklı düşünür. Sporu mesleğim mankenlik olduğu için değil, küçüklüğümden itibaren yapıyorum. Sporla yetiştirildim. Sağlıklı beslenme sadece sebze yemek ya da et yemek değildir. Yediklerini harcasınlar. Kışın kilo alıp yazın vermeye çalışmasınlar. Bu ileri de çok zarar verir. Evden her gün çok şık ve bakımlı çıksınlar. Sokağa çıktıklarında kiminle karşılacakları belli olmadığı için ileride hayıflanmak yerine daima hazırlıklı olsunlar. kendilerini öze gösterirlerse karşı tarafta onlara özen gösterir. Şık olmak, bakımlı olmak çok zaman almaz. Özenli giyinmek iş hayatında da çok büyük kapılar açabilir. Günümüzde iş dünyası bunlara bakıyor ve bunun artılarını görebiliyoruz. Kadın bence kadın gibi giyinmeli ve şık olmalı. Siyah takım elbise yerine yeni alternatifler geliştirmeli. Siyasetçilerimiz bile sıradan takım elbiselerinden vazgeçtiler, modayı takip ediyor.

iVillage Türkiye: Ünlülerin kendi markaları var. Siz de bu tür bir çalışma yapmak ister misiniz?
Herkesin markası var diyerek kendi markamı asla ortaya çıkarmam. Sonuçta bu bir iş ve iyi yönetmek gerekir. Moda tasarımı üzerine okuduğum için aslında istediğim zaman da yapabilirim. Bana bu yönde çok talep hatta sipariş geliyor. Kadınlar yaptığım elbise ya da ayakkabıların fotoğraflarını göndererek benden talep istiyorlar. Çocuk modası hakkında da yazdığım için çocuklar bile sipariş veriyor. Markalarla yaptığımız bu tür işbirlikleri, bilgiyi paylaşmak çok güzel. Kadınlarla bu bilgilerimi paylaşmayı seviyorum. Son zamanlarda kendi abiye tasarımlarımı belki birşey yapabilirim. Kişiye özel bu tür tasarımlar yapmayı düşünüyorum ancak buna zaman ayırmam gerek. Türkiye'de şöyle bir gerçek var ki ünlülerin yaptıkları tasarımlar çok satan şeyler değil. Ancak bu tür bir boşluk varsa o alanda olmak lazım. Bu alanda bir boşluk var. Belki de çocuk kıyafetleri tasarlamak gibi birşey de olabilir.

Her Zaman Cindy Bebek Değilim

iVillage Türkiye: Tanınmak nasıl bir duygu sizce?
Yaptığım işimle ciddiye alınmak, insanlara ulaşmak, örnek alınmak güzel bir duygu.. Bu herkes için iyi bir duygu.. Günlük yaşamda çok sade, kla**** spor, şık biriyim.Karşılaştığım biri bana birgün; "Çok süslü olmalısın" demişti, şaşırmıştım. İnsanlar "Cindy" bebek gibi olmamı bekliyorlar. Zaten işimde süslü olduğum için bu bana göre abartı ancak sokaktaki insana göre öyle değil. İnsanlar uçaktan indiğimde ya da sokakta ışıltılı görmek istiyorlar. Bense genelde boğazlı kazak giymeyi severim. Yazın daha cıvıl cıvıl giyinirim. Bu sefer kadınlar gelip dokunuyorlar ve "İnanılmaz barbie bebek gibisin" diyorlar. Bu duruma en çok Mehmet şaşırıyor. Kadınlar saçıma dokunuyorlar, sarılıyorlar. Elbisemi sorup, "bana da yapar mısın?" diye soruyorlar.

iVillage Türkiye: Yemeklerle aranız nasıl?
Çok iş yapıyorum ancak yemek yapmak konusunda iyi değilim. Yemek yeme konusunda uzmanım. Doğru zamanda, doğru miktarda herşeyi yiyorum. Mehmet çok iyi yemek yapıyor. Onun özel ilgi alanı yemek yapmak. Ne yemek istersem yapıyor. Ben de temizlik konusunda titizim. Süpermarkette deterjan bölümleri en sevdiğim yer. Ütü yapmaya bayılıyorum. Türk, italyan, fransız ve iskandinav mutfağını severim. Bir de tam bir çikolata canavarıyım. Tok olsam da çikolata alabilirim. Bitter % 70 kakao oranlı çikolata seviyorum. Her türlü çikolatayı yerim asla hayır demem. Günde mutlaka bir çikolata yerim. Kahveyi çikolatayla içerim. Bunun yanında türk tatlılarını çok severim.Bana çikolata canavarı diyebiliriz.

iVillage Türkiye: Çok zayıfsınız? Nasıl kilo almıyorsunuz?
Spor yapıyorum. Günde 2 saat bunları harcıyorum. Spor yaptığınız sürece sorun yok. Yiyip içip yatıp kilo vermeyi ya da kilo almamayı beklemek doğru değil.

iVillage Türkiye: Evlilik nasıl gidiyor? Eşinize zaman ayırabiliyor musunuz?
Herşeyim çok planlı programlıdır. Belli bir saatleri olmuyor ancak işten sonra eve geliyorum. Hayatım evle iş arasında geçtiği için eşime zaman ayırabiliyorum. Yirmi dört saat olmasa bile evde olduğumuz zamanlarda yemeklerimizi birlikte yeriz, çok konuşuruz ve paylaşırız. Hergün birlikte olan hiçbirşey paylaşamayan çiftler gibi değiliz, çok şey paylaşıyoruz. İkimizde çalışmaktan şikayetçi değiliz, bu bence ilişkiyi daha güçlendiren ayakta tutan birşey.

iVillage Türkiye: Evliliğin yıpranmaması için nelere dikkat ediyorsunuz?
Bunun için özel bir çaba sarfetmiyoruz. Biz de diğer çalışan insalar gibi, doğal bir evlilik yaşıyoruz. Sadece benim hayatımda kameralar var. Herkes gibi evden işe işten eve yaşıyoruz. Birlikte yürüyüş yapar, dışarıda yemekler yeriz.

iVillage Türkiye: Eşinizin en beğendiğiniz yönü nedir?
Her yönünü beğenirim. Dünya iyisidir, çok kibardır, adam gibi adamdır. Birbirimize birçok açıdan çok benziyoruz, çok iyi anlıyoruz, çok eğleniyoruz, konuşabiliyoruz. 7 yıldır birlikteyiz hala berebar birşeyler paylaşabiliyorsak bu çok önemli. Zaten ilişkide konuşulacak birşeyler yoksa o ilişki bitmiş demektir.

iVillage Türkiye: Bizde nişanlılara ne zaman evleneceksiniz, evlilere çocuk ne zaman diye sorulur? Biz de soralım dedik. Çocuk planınız var mı?
Anne olup isteyip istemediğimi çok soruyorlar. Açıkçası çok hoşlanmadığım bir soru. Sonuçta evlenince illa çocuk olacak bir kural yok. Çok bencilce birşey. 27 yaşındayım ve kendimi çocuk için hazır hissetmiyorum. Bunun fiziğim bozulması yada iş yaşamındaki yoğunlukla ilgisi yok. İnsan anne olmak isterse bunları düşünmez ve anne olur. Ben sadece hazır değilim. Otuz yaşımdan önce kendimi hazır hissetmeyeceğim.

Röportaj: Fadime YÜCEYALTIRIK

tomqoliq
02-04-2009, 16:18
çk gzl bi byan hşta makyj ypıo tşkkrlr:)