PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adana'da gergin anlar yaşandı!


kelebek35
02-02-2009, 13:37
Adana’da terör örgütü PKK yandaşları, Toplamsal Dayanışma ve Şura Derneği (ŞURADER) binasına taş ve molotof kokteylleriyle saldırı düzenledi.


Dernek üyelerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan kavgada, yaklaşık 20 kişi yaralandı. Olay sonrası bölgeye çok sayıda panzer ve polis ekibi sevk edildi, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

Doğu ve Güneydoğulu vatandaşların yaşadığı Barbaros Mahallesi 52 Sokak'ta bugün saat 22.00 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişilik PKK sempatizanı grup, lastik yakıp terör örgütü lehine slogan attı. Grup daha sonra sloganlar eşliğinde yaklaşık 100 metre ilerdeki Eminağa Caddesi üzerinde bulunan Toplumsal Dayanışma ve Şura Derneği (Şura-Der) binasının önüne geldi.

Burada "sizi burada istemiyoruz' diyen grup güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdi, taş ve molotoflarla binaya saldırdı. Bu sırada bina içeresinde toplantı yapan dernek üyeleri ise bir başka yerde Kuran okuyan arkadaşlarını arayıp yardım istedi, ardından da PKK sempatizanlarına karşılık verdi

.Taş, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada her iki taraftan da 2'si bıçakla, yaklaşık 20 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaklaşık yarım saat süren kavganın ardından PKK sempatizanları ara sokaklara kaçarak dağıldı.
İhbar üzerine bölgeye yaklaşık 10 panzer ile 200'ün üzerinde polis ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı dernek üyeleri Mustazaflar İle Dayanışma Derneği adana Şube Başkanı

Abdulkadir Turgay ile dernek üyeleri Hüseyin Güney, Maşuk Talhan, Bedir Çiftçi, Hasan Süslü, Ali Güneş, Kasım Karayel, Celal Çetin, Regaip Karacan, Zekeriya Yeniay, Metin Akçay, Alaattin Yeniay polisler eşliğinde ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, bina önünde toplanan dernek üyelerini güçlükle sakinleştirdi. Polis kordonu altındaki dernek üyeleri sık sık Allah'u ekber' diye tekbir getirdi.Bu arada aynı dernek binasına daha önce de iki kez saldırı düzenlendiği belirtildi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

(aa)