PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone 3G'nin bir üst modeli mi geliyor?


Hasret
02-01-2009, 17:45
Yayınlanan güncelleme içerisindeki bir dosya, üçüncü nesil iPhone ile ilgili önemli ipuçları veriyor.

Uzun bir süredir akılları kurcalayan önemli bir soru var: Satışa sunulduğu ilk günden bu yana milyonlarca adet satmayı başaran ve sayısız haber ve makaleye konu olan iPhone 3G'nin daha üst bir modeli mi geliyor?
Aslında bu soru pek de yeni değil; ancak son günlerde Apple ile ilgili çıkan spekülasyonlar, Apple'ın yeni bir iPhone üzerinde bazı ciddi çalışmaları olduğunu iddia ediyor. Apple'a yakın bir kaynak olan MacRumors.com'da yayınlanan bir habere göre, Apple'ın son olarak yayınladığı iPhone 2.2.1 firmware güncellemesi, aslında yeni jenerasyon iPhone'la ilgili ciddi ipuçları veriyor.
MacRumors'a göre, yeni firmware içerisindeki USBDeviceConfiguration.plist dosyasında geçem "iPhone2,1" satırı, yeni bir ipHone'un ilk habercisi ve Apple'ın bu konuda çalışmalar yaptığını gösteriyor. iPhone modellerini farklı sayılarla etiketleyerek bu cihazları birbirinden ayıran ve bu bağlamda bir önceki versiyon iPhone 2G'yi iPhone 1.1 olarak etiketleyen Apple, iPhone 3G'yi ise 1.2 olarak kodlamış durumda. Bu rakamlar, cihazların depolama kapasitesinde bir artışın olması durumunda bir değişiklik göstermese de, iPhone'un donanımsal özellikleri ile ilgili önemli detayları içerisinde barındırıyor.
Sonuç olarak Apple, şimdilik yeni bir iPhone'dan bahsetmiyor olsa da, yakın gelecekte yeni iPhone'la ilgili daha ayrıntılı bilgiler ortaya çıkabilir.



CHIP Online (http://www.yorumla.net/redirect-to/?redirect=http%3A%2F%2Fwww.chip.com.tr%2F)