PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Milli Takım seçmeleri devam ediyor!


Hasret
02-01-2009, 14:09
Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen Durgunsu Kano Milli Takım seçmeleri Adana'da devam ediyor.

Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, yaptığı açıklamada, federasyonun olimpik kategorileri hedef alan bir faaliyet planı hazırladığını belirterek, bu plan çerçevesinde Durgunsu Kano Milli Takım seçmelerinin dün Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki spor tesislerinde başladığını söyledi.

Seçmelerde başarılı olan sporcuların Milli Takım kampına alınacağını anlatan Mengütay, şunları söyledi:
''Bu sporcularda olimpik bir milli takım oluşturmayı hedefliyoruz. Oluşan takım olimpiyatlar için hedef ve örnek bir takım olacak. Milli Takımı ilk belirlediğimiz hedef olan Akdeniz Oyunlarına kadar antrenman ve eğitime tabi tutacağız. Bunun için yurt dışından bir yabancı antrenör getirmeyi düşünüyoruz. Tabi maddi imkanlarımız el verirse. Bu kampı Adana'da, Antalya'da daha sonra da Eskişehir'de yaparak Akdeniz Oyunları'na en iyi şekilde hazırlanacağız. Daha sonra da Avrupa ve Dünya şampiyonalarını düşüneceğiz.''

Mengütay, Seyhan Baraj Gölü'nün su sporlarının yapılabilmesi için Türkiye'de en elverişli alan olduğunu belirterek, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü, Ankara Üniversitesi Spor Kulübü, Deniz Kuvvetleri Gücü, Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü, Adapazarı Merkez Belediyesi, Kırkpınar Spor Kulübü, Sakarya Gençlik Merkezi'nden 60 sporcu katıldığı seçmeler bugün yapılacak final müsabakaları ile sona erecek.