PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şampiyon Kulüpler Kupası Pazar günü!


Hasret
01-30-2009, 16:18
Avrupa atletizminin kış sezonundaki en önemli kulüplerarası organizasyonlarından biri olarak gösterilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışmaları, 1 Şubat Pazar günü İstanbul'da yapılacak..

Organizasyonun, Çamlıca Konakları Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen tanıtım toplantısı, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ve Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Validebağ Korusu'nda düzenlenecek olan kros yarışmalarına, 21 ülkenin 56 kulübünden toplam 307 sporcunun katılacağı bildirilirken, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, böyle bir organizasyonu düzenleyecek olmaktan büyük gurur duyduklarını dile getirdi.

Türkiye'den Üsküdar Belediyesi'nin büyük bayanlar, genç bayanlar ve genç erkekler, Fenerbahçe'nin genç bayanlar ve genç erkekler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin büyük erkekler, Kütahya Tarım Kredi Ülküspor'un genç bayanlar, Erzurum Türk Telekomspor'un da genç erkekler kategorisinde mücadele edeceği kaydedildi.

Son 2 yıldır kros yarışlarında Türkiye şampiyonu olan ve 2008 yılında Portekiz'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nı büyük bayanlarda ikinci sırada bitirmeyi başaran Üsküdar Belediyespor, Alemitu Bekele, Türkan Erişmiş, Aslı Çakır, Bahar Doğan ve Linet Masai'den oluşan kadrosuyla bu yıl büyük bayanlarda yine en iddialı ekiplerden biri olarak gösteriliyor.

Dört kategoride yarışların yapılacağı şampiyonada sporcular, genç bayanlar kategorisinde 4 kilometrelik, genç erkekler ile büyük bayanlar kategorilerinde 6 kilometrelik ve büyük erkekler kategorisinde ise 10 kilometrelik parkurda mücadele verecekler.