PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk yol yarışı Alanya'da..


Hasret
01-29-2009, 19:45
Bisiklet Federasyonu'nun düzenlediği 2009 yılının ilk puanlı yol yarışı Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılacak..

TBF'den alınan bilgiye göre, sezonun ilk kulüplerarası puanlı yol yarışı yarın başlayacak. 3 gün sürecek yarışların ilk gününde, büyük erkekler ve genç erkekler yarışacak. Saat 09.00'da Atatürk Caddesi ile Türkmenbaşı Sokak'ın kesişme noktasından verilecek startla, büyük erkekler, Alanya-Manavgat arasında 120 kilometrelik etabı koşacaklar. Öğleden sonra ise büyük erkekler, yine aynı güzergahtaki 80 kilometrelik etapta yarışacaklar.

Yarışların ikinci gününde, önce yıldız erkekler, daha sonra da büyük bayanlar ve genç bayanlar 50 kilometrelik etapta yarışacaklar. Organizasyonun üçüncü ve son gününde ise şehir içi kriteryum yarışları yapılacak. Yine aynı noktadan start alacak sporcular, Çevreyolu'ndan dolaşarak start noktasında yarışı tamamlayacaklar. Bu kategoride büyük erkekler 18 tur, (48,6 kilometre) genç erkekler (40 kilometre), yıldız erkekler, büyük ve genç bayanlarla masterler 10 tur (27 kilometre) atarak yarışı tamamlayacaklar.

TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, 2008 Pekin Olimpiyatları'ndan bu yana puanlı yol yarışı yapılmadığını ve yarınki yarışın, 2009 yılının ilk puanlı yol yarışı olduğunu söyledi. Sporcuların yıllık performansını belirleyecek toplam puanlara, yarınki yarıştan alınan puanların ekleneceğini belirten Müftüoğlu, bu nedenle yarışın önem taşıdığını dile getirdi. Müftüoğlu, yarın başlayacak yarışlarda, yaklaşık 30 kulüp ve 250 sporcunun yarışmasını beklediklerini de kaydetti.