PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de bir ilk!


Hasret
01-29-2009, 19:42
Uluslararası Buz Pateni Federasyonu (ISU), 2009-2010 ISU Junior (Gençler) Grand Prix yarışmalarından birini, ''Bosphorus Cup'' adı altında Türkiye'de düzenleyecek.

ISU'nun Junior Grand Prix (JGP) serisinde yedinci ve sonuncu yarışma olarak takvimine alınan Bosphorus Cup, İstanbul'da yeni inşa edilen buz pateni salonunda 14-18 Ekim 2009 tarihleri arasında yapılacak.

Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, yaptığı açıklamada, organizasyonun önemine dikkati çekerek, Türkiye'de buz pateninde ilk defa böyle bir yarışmanın düzenleneceğini söyledi. Bu tür yarışmaları düzenleyerek ISU ile ilişkileri daha sağlam temellere oturtmak istediklerini ifade eden Kandemir, ''Amacımız, bu şampiyonayı en iyi şekilde düzenleyerek esas hedefimiz olan Avrupa ve dünya şampiyonalarını ülkemizde gerçekleştirmek. Bu şampiyonaları da düzenlediğimiz takdirde ülkemizde buz patenine olan ilgide bir patlama olacağına inanıyorum'' diye konuştu.

ISU, sekiz olan yarışma sayısını gelecek sezon yediye indirme kararı aldı. ISU JGP, yedi yarışma ve bir final yarışmasından oluşuyor.

Türkiye böylece, ilk kez bir ISU buz pateni yarışması düzenleyecek. Çiftler kategorisinde yarışma düzenlenebilmesi için yarışma salonu dışında ayrıca bir antrenman salonu olması zorunluluğu nedeniyle, Bosphorus Cup'ta çiftler yarışması yapılmayacak.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 26-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ilk JGP'nin ardından, son JGP 14-18 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Final yarışmaları, 3-6 Aralık 2009 tarihlerinde Japonya'nın başkenti Tokyo'da Senior Grand Prix final yarışmalarıyla birlikte yapılacak.