PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gençler Ranking Şampiyonası başlıyor!


Hasret
01-29-2009, 19:39
Avrupa Gençler Badminton Ranking Şampiyonası, yarın İstanbul'da başlayacak.

Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde 2 gün sürecek organizasyona Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan ve Sırbistan'dan 40'ı yabancı toplam 125 sporcunun katılacağı bildirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Federasyon Başkanı Murat Özmekik ile şampiyonanın sponsorluğunu yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü Organizasyon Şefi Süleyman Korkut, Fındıkzade'deki Kaya Otel'de organizasyon ile ilgili basın toplantısı düzenlediler.

Başkan Özmekik, ulusal ve uluslararası düzenledikleri şampiyonaları sponsorluklarla gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Bugüne kadar 43 sponsor bulduk. Ancak esas hedefimiz Badminton'a ana sponsor bulmak'' dedi.

Bu şampiyonanın, Avrupa Ligi'nin bir ayağı niteliğini taşıdığını kaydeden başkan Özmekik, 15, 17 ve 19 yaş gruplarında yapılacak şampiyonada, 19 yaş grubundaki müsabakalarda alınan derecelerin, Avrupa gençler sıralaması puanlamasına dahil edileceğini söyledi.

Özmekik, hedeflerinin 2012 Olimpiyatlarında en az iki sporcuyla mücadele etmek olduğunu ifade ederek, ''Bunun için dünya sıralamasında 2. ülke olan Endonezya'dan iki antrenör ve 3 partner sporcu transfer ettik. Kırıkkale'deki kamp merkezlerinde hazırlanıyorlar'' diye konuştu.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şampiyonaya sponsorluğu karşılığında Badminton Federasyonu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşa etmiş olduğu, 110 spor salonu bulunan okula, bin 100 badminton raketi ve 220 kutu naylon badminton topu dağıtılacağı açıklandı.