PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Carlos'a niyet, Alex'e kısmet!


*fanii*
12-16-2007, 03:33
Carlos'a niyet, Alex'e kısmet!
CSKA maçını açık kanaldan izleyen Brezilyalılar, Alex'e hayran kaldı

Brezilya'da forma giydiği yıllarda 'Ateş Böceği' diye tanınan, bazı maçlarda mükemmel oynayıp bazı maçlarda da sahada gözükmeyerek lakabının hakkını veren Fenerbahçeli Alex, CSKA Moskova karşısında gösterdiği başarılı performansla ülkesinde günün adamı oldu. Sambacı, müthiş golü ve asistiyle CSKA'yı yıkan oyuncuların başında gelirken, Brezilya Milli Takımı'na neden davet edilmediği de tartışılmaya başlandı.

CSKA önündeki Fenerbahçe'yi ilk defa açık kanaldan ve canlı izleyen Brezilyalıların en çok merak ettiği konu, sadece Alex'in ne durumda olduğunu görmek değildi. Brezilyalılar, 'Beyaz Pele' Arthur Zico'nun Sarı-Lacivertli takımı nasıl yönettiğini ve yeniden milli takıma dönmesi gündeme gelen Roberto Carlos'un Real Madrid'den sonraki halini görmek istiyordu.

Zico ile Carlos'tan daha dikkat çekici biri vardı sahada. Kaptanlık pazubandını takan Alex, önceki üç yıldan çok farklı oynuyordu. Hiç şüphesiz ki Alex, Brezilya'da forma giydiği yıllarda da süper bir futbolcu olarak biliniyordu. Ancak istikrarlı bir oyun performansı ortaya koyamadığından dolayı, "Ateş Böceği" lakabıyla anılmaktan kurtulamamıştı. Hatta bu lakap onun başına çok büyük işler açmış ve 1998, 2002, 2006 Dünya Kupası'na giden milli takım kadrosunda yer almasına engel oluşturmuştu. Her türlü olumsuz propagandaya rağmen Brezilya'da Alex hayranı milyonlar var. Özellikle Alex'in öne çıktığı özellikler olan pas verme, duran toplar ve akılcı oyunculuk gibi kategorilerde Kaka'dan ve Ronaldinho'dan çok ileride olduğunu iddia edenlerin sayısı da az değil.

Son yazısında Alex'in CSKA karşısında attığı gole ve performansına değinen Brezilya'nın önde gelen spor yorumcularından Paulo Cesar Vasconselhos da, yıldız futbolcunun milli takımla en azından bir dünya kupasına gitme şansı yakalaması gerektiğini, ama bilinemeyen sebeplerden dolayı mağdur edildiğini belirtiyor. Zico'nun da Brezilya'da yayın yapan bir haber sitesine, "Alex, şu an en zeki Brezilyalı futbolcudur." dediği öğrenildi.

Bu arada, Süper Lig'de G.Birliği ile deplasmanda karşılaşacak olan F.Bahçe'de futbolculara rehavet uyarısı geldi. Zico, Devler Ligi'ni unutup G.Birliği maçına konsantre olmaları yönünde oyuncularına telkinde bulundu.