PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyet Yemekleri....


Hasret
01-28-2009, 23:06
Diyet Yemekler

kabak çorbası
Malzemeler :

4 kabak
1 soğan
1 domates
2 patates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet dereotu
tuz


Hazırlanışı :

Tencereye yağ koyulur, içinde doğranan soğan kavrulur. Sonra küçük küpler halinde doğranmış olan patates ve kabaklar ilave edilip kavrulur. Tuz koyulup karıştırılır. Doğranmış domates ilave edildikten sonra sebzelerin üstüne çıkacak kadar su koyulur. Kaynadıktan sonra ocaktan indirmeden ince doğranmış dereotu serpilip karıştırılır. İstenilirse blendırdan geçirilip servis yapılır.

Hasret
01-28-2009, 23:06
fırında pirzola

Malzemeler :

Yarım fincan az tuzlu domates salçası
120 gram kemiksiz derisiz tavuk göğsü
2 çorba kaşığı galetu unu
1/4 çorba kaşığı karışık baharat
1 adet yumurta akı
1/4 çorba kaşığı pul biber
60 gram kadar kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı :

Fırını 250 derecede ısıtın. Tavuğu yıkayıp kuruladıktan sonra çukur bir kasede baharatlar ve galeta ununa batırın. Yumurtanın akını bir fincanda çırptıktan sonra galetu unu karışımına batırdığınız tavuğu yumurta akına batırdıktan sonra tekrar galeta unu karışımına batırın. Sonra, daha önce yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirin. 15-20 dakika kadar pişirin. Küçük bir tavada domates salçasının içine kırmızı biber karıştırarak hafif ateşte ısıtın.
afiyet olsun.

Hasret
01-28-2009, 23:07
Avakado Salatası


http://www.iskenderiye.com/yasam/yemek/img/4034fca396c79.jpgMalzemeler

1 adet olgun avokado
1 adet taze soğan
2-3 sap dereotu
1 tatlı kaşığı doğranmış zeytin
Yarım çay kaşığı köri 1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Avokadoları küp doğrayın. Soğan ve dereotunu ince ince kıyın. Közlenmiş biberi de kare kare doğrayın. Hepsini diğer malzemelerle karıştırarak servis yapın.
1 Porsiyon Besin Değerleri :

Enerji (kcal): 293
Protein (gr): 5
Yağ (gram): 24,3
Karbonhidrat: 16,35
Lif (gr): 1,8

Hasret
01-28-2009, 23:07
Biber ve Kabak Dolması


Malzemeler

100 gr. yağsız kıyma
1 adet dolmalık biber
1 adet orta boy domates
1 adet küçük boy kabak
1/2 rendelenmiş havuç
1 orta boy soğan
1/4 demet maydanoz
1 tutam dereotu
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon,Nane
2 tatlı kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı

Soğan ince ince kıyılıp tuzlanarak 5 dakika elle
yoğurulur.Karışım 15 dakika dinlendirilir.Sonra
bütün malzemelerilave edilip karıştırılır.Hazırlanmış
olna harç 1 adet orta boy dolmalık biberin, yarım
kabağın ve içi boşaltılmış domatesin içine doldurulur.Dolmaların üstünü bir parmak kapatacak şekilde sıcak su ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilip yaklaşı 20 dakika kısık ateşte pişirilir.(İsteğe göre suya 1 tatlı kaşığı salçada ilave edilebilir.

Hasret
01-28-2009, 23:08
Brokoli Çorbası


Malzemeler

1/2 Kg. Brokoli
100 gr. sebze (pırasa, kereviz sapı)
1 su bardağı Krema
1 su bardağı Tavuk Suyu
Zeytinyağı
3 yemek kaşığı kıyılmış , Maydanoz, Dereotu, Kekik
ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı
Tuz, Karabiber




Hazırlanışı

Brokolileri yıkayın ve saplarını kestikten sonra başlarını ince ince kıyın. Pırasa ve kereviz saplarını yıkayın ve zar şeklinde kestikten sonra, kısık ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin. Sonra içlerine ince kıyılmış arpacık soğanlarını da katın. Ardından brokolileri, kıyılmış otları ve tavuk suyunu da ilave edin. Tüm sebzeler iyice pişene kadar 25 dakika kadar kaynatın. Sonra bu karışıma, kremayı da ekleyip mikserden geçirin. Kısık ateşte 5 dak. daha pişirin.

Hasret
01-28-2009, 23:08
Diyet Beğendi Malzemeler

3 kabak
2 patates
1 demet dereotu (kıyılmış)
5-6 yemek kaşığı katı yoğurt
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 su bardağı ceviz (ufalanmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Yayvan bir cam kaba boşaltıp soğumaya bırakın. Tarçın veya mevsim meyvesi ile süsleyerek servis yapın.

Hasret
01-28-2009, 23:09
Diyet Kurabiye




http://www.turkish-media.com/yemektarifleri/pics/yemek46254.jpg


Malzemeler

2 su bardağı saf kepek
1 su bardağı beyaz un
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon veya portakal kabuğu
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
(Toplam 18 kurabiye için)


Hazırlanışı

Tüm malzemeyi karıştırıp, yoğurun. Gerekirse birkaç kaşık su ekleyin. Küçük çay kurabiyeleri boyutunda parçalar koparın. Yuvarlayıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
1 Porsiyon Besin Değerleri :

Enerji (kcal): 162
Protein (gr): 9,5
Yağ (gram): 3,2
Karbonhidrat: 23
Lif (gr): 3,2

Hasret
01-28-2009, 23:13
Diyet Makarna

Malzemeler

Yarım paket kepekli makarna
200 gr brokoli
2 sap taze soğan
Yarım bardak bezelye
100 gr havuç
1 diş sarımsak



Hazırlanışı

Makarnayı haşlayın. Havucu dilimleyin, brokolinin iri parçalarını bölün, bezelyelerle birlikte tamamını buharda pişirin.

Taze soğanı ince kıyın, sarımsağı kıyın, haşlanan sebzelerle birlikte hepsini makarnaya katın.

Hasret
01-28-2009, 23:13
Diyet Muhallebi



http://www.quaestor.hu/attachments/1216/muhallebi2.jpg




Malzemeler

750 ml Diyet Süt
3 Çorba Kaşığı Süt
3 Çorba Kaşığı Nişasta
Diyet Sıvı Tatlandırıcı
Tarçın veya Mevsim Meyveleri



Hazırlanışı

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Yayvan bir cam kaba boşaltıp soğumaya bırakın. Tarçın veya mevsim meyvesi ile süsleyerek servis yapın.

Hasret
01-28-2009, 23:15
Domatesli Kanepeler









Malzemeler

2 paket eti form kepekli bisküvi
3 çorba kaşığı light krem peynir
1 adet büyük domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 adet fesleğen yaprağı
5 dilim hindi salam
10 adet kapari





Hazırlanışı

Domatesi 10 parçaya dilimleyin. Fesleğen yapraklarını ince ince kıyıp, zeytinyağına atın. İyice karıştırıp, birbirlerinin kokusunu almasını sağlayın. Her krakerin üzerine çok ince şekilde light peynir sürün. İkişer ikişer (her bir kanepe dört adet Eti Form Kepekli bisküviden oluşacak) üst üste koyun. Her ikilinin üstüne yarım dilim hindi salamı, onun üstüne de bir dilim domates koyun. Üzerlerine birer kapari yerleştirip, servis yapın.


10 Adet Diyet Kanapenin Besin değeri
Enerji (kcal): 478
Protein (gr): 32
Yağ (gram): 34,9
Karbonhidrat (gr): 9,1
Lif (gr): 0,5

Hasret
01-28-2009, 23:16
Domatesli Kabak Sote Malzemeler

Yarım kilo kabak
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarmısak
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam tuz


Hazırlanışı

Kabakları ince dilimler halinde doğrayın. Yanmaz tavada kızdırdığınız zeytinyağında sarmısağı pembeleştirin. Kabakları, toz biberi ve domates salçasını karıştırın. Üzerlerine tuz ve gerekiyorsa biraz su ekledikten sonra tavanın kapağını kapatarak yemeği kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Hasret
01-28-2009, 23:16
Fırında Pırasa Yemeği


Malzemeler

2 bardak taze pırasa, (10 cm'lik parçalara kesilmiş)
2 bardak su
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ


Hazırlanışı

Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Pırasaları önceki sayfada anlatıldığı gibi temizleyip, dilimleyin. Sığ bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin dibini kapayacak kadar, yaklaşık 0.5 cm. su ekleyin. Üzerine tereyağ koyun. Üzerini kapatın ve bir saat veya pırasalar yumuşayana kadar fırınlayın. 45 dakika sonra kontrol edin. Gerekirse su ekleyin. Bu şekilde servis edebileceğiniz gibi, servisten hemen önce salata sosuyla süsleyebilirsiniz.

Hasret
01-28-2009, 23:17
Fırında Sebze


Malzemeler

1 adet iri boy patlıcan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1-2 demet maydanoz
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı limon suyu
Bir tutam tuz,
bir tutam karabiber



Hazırlanışı

Patlıcan ve biberleri iyice yıkayıp temizledikten sonra önceden 180 dereceye ayarladığınızın fırının ızgarasında biberleri 25 dakika, patlıcanları ise 35 dakika pişirin. Bunları fırından alarak bir süre soğumaya bırakın. Daha sonra biberlerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarın, ince ince doğradıktan sonra bir salata tabağının içine koyun. Aynı işlemi patlıcan için de yapın ve doğranmış patlıcanı, maydanozu, ezilmiş sarmısağı biberlerin yanına ekleyin. Bunları iyice karıştırdıktan sonra üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Yemeği buzdolabında bir saat bekletin ve servis yapmadan önce tekrar karıştırın

Hasret
01-28-2009, 23:18
İrmik Tatlısı



Malzemeler

1 litre süt (Yarım yağlı)
9 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
Hindistan cevizi





Hazırlanışı

Sütü ve irmiği tencereye koyup karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ardından şekeri ilave edin.Arzunuza göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Not:%0 yağsız süt yerine yarım yağlı süt kullanmanız daha sağlıklıdır.Çünkü kaymağı alınan süt doğal bir şekilde yarım yağlı hale getirilirken sütün %0 yağsız hale getirilmesi için birçok işlem yapılır.

Hasret
01-28-2009, 23:19
Kumpir

http://www.sabah.com.tr/2005/11/13/cpsabah/im/5695E9889C013C49A1AA88ADb.jpg
Malzemeler

300-350 gr. patates
Havuç, bezelye (2 çorba kaşığı dolusu)
Bir dilim taze kaşar


Hazırlanışı

Patates fırında pişirilir. Yarılarak haşlanmış havuç , bezelye ilave edilir. Üzerine de rendelenmiş 1 dilim kaşar peyniri konur.

Hasret
01-28-2009, 23:20
Nohut Salatası Malzemeler

250 gram yoğurt
1 diş sarmısak
1 adet soğan
1 demet maydanoz
10 adet küçük domates
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber


Hazırlanışı

Nohutları bol suda 3-4 saat ıslatın. Tuz ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 1 saat orta ateşte haşlayın. Soğumaya bırakın. Sarmısağı ve soğanı soyun. Soğanı ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maydanozun yapraklarını koparın, yarısını ince kıyın. Diğer yarısını bir kenara koyun. Küçük domatesleri yıkayın, dörde bölün. Hazırladığınız malzemeleri (kıyılmamış maydanoz yaprakları hariç) dikkatlice karıştırın. Sirkeyi tuz ve karabiberle hafif çırpın, zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek yeniden çırpın ve malzemeyi ilave edip karıştırın. Nohut salatasını 30 dakika ağzı kapalı olarak buzdolabında dinlendirin. Servis yapmadan önce maydanoz yapraklarını ilave edin.

Hasret
01-28-2009, 23:21
Sebzeli Omlet
http://www.sabah.com.tr/2004/09/07/gny/im/30B9628D0E4AAC45A8EFF232b.jpgMalzemeler

1/2 havuç,
1/2 kabak,
3 adet yumurta,
2-3 dal roka

Hazırlanışı

Yarım kabak ve havucu küp şeklinde doğrayın. Üç yumurtayı ayrı bir kasede çırpın. Yumurtalara havuç ve kabak parçalarını ekleyin. Hepsini teflon tavaya döküp pişirin. Taze roka yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Hasret
01-28-2009, 23:22
Ton balıklı salata
http://www.sabah.com.tr/2004/02/16/im/C62EC4F51699CA46ADBE3DB2b.jpgMalzemeler

400 gr ton balığı(diyet konserve),
2 adet kırmızı soğan,
3 adet domates,
3 sap maydanoz,
1 adet göbek salata,
20 gr yeşil zeytin,
4 yemek kaşığı limon suyu,
1/2 yemek kaşığı dilimlenmiş limon kabuğu,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz,
karabiber
Hazırlanışı

Soğanları soyup, yıkayın ve yarım ay şeklinde dilimleyin. Domatesleri kaynar suya atıp çıkarın, kabuklarını soyup dörde bölün. Çekirdeklerini çıkartıp ince ince dilimleyin. Maydanozun yapraklarını yıkayın, domates ve soğanlarla karıştırın. Göbek salatayı yıkayıp süzülmeye bırakın. Domatesli karışımla birlikte tabaklara paylaştırın. Limon suyu ve kabuğunu tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Ton balığını süzüp iri parçalara ayırın, salataların üstüne koyun. Sos ve zeytinleri ekleyip servis yapın.

Hasret
01-28-2009, 23:26
Yoğurtlu Diyet Salata


Malzemeler

1 adet amerikan göbek salata,
100 gr diyet beyaz peynir,
2 adet salatalık,
100 gr diyet yoğurt,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 diş sarımsak


Hazırlanışı

Amerikan göbeği ve salatalığı ince parçalar halinde doğradıktan sonra tabağa yerleştirin. Üzerlerine beyaz peynir rendeleyin. Sarmısakları ezdikten sonra yoğurtla karıştırın. Tuzu ekleyin. Bu karışımı salatanın üzerine döktükten sonra servis yapın.