PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Facebook'tan Avrupa'ya Adana siparişi


kayısıkentli
12-16-2007, 00:54
Adana'da bir kebapçı, Facebook, MSN, e-posta ve Skype üzerinden sipariş alarak, başta Almanya, Hollanda, İsviçre ve Norveç olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesine kebap servisi yapmaya başladı
http://image.haber7.com/haber/91115.jpg

Adana'nın meşhur el kıyması kebabı, artık internet üzerinden Avrupalı'nın damak tadına hitap ediyor. İletişim ve haberleşmenin yanı sıra kültürel alışverişin sağlandığı internet ağı sayesinde, son 1 haftadır Avrupa'nın farklı ülkelerinden Adana'ya kebap siparişi veriliyor.

Talep çok fazla, fikir güzel

Golcuoğlu Kebap'ın işletmecisi Emin Yıldırım, sistemin alt yapı çalışmalarını 2 ayda tamamlayıp bir süre önce faaliyete geçirdiklerini belirterek, metrelik Adana kebabının tadına artık tüm dünyanın bakabileceğini söyledi. Yıldırım, Avrupalı'nın zaman içinde bu lezzete alışması halinde Adana kültürünü benimseyerek balkonda veya bahçede barbekü partisi yerine mangal yakabileceğini ifade ederek, "Bu sene 35. yılını deviren ve son 10 yıldır sadece kentin farklı mahallelerine değil, birçok şehre kebap gönderen Golcuoğlu, ülke sınırlarını aşarak başta Almanya, Hollanda, İsviçre ve Norveç olmak üzere farklı Avrupa ülkelerine Adana lezzetini sunmaya başladı.

Facebook, MSN, e-posta ve Skype gibi iletişim programları aracılığıyla farklı ülkelerden gelen taleplere cevap veriyoruz. Herhangi bir ülkeden internet üzerinden aldığımız siparişi, Adana kebabının özel ambalaj ve kutularında uçak vasıtasıyla tüketiciye ulaştırıyoruz" dedi.

İnternet üzerinden Adana kebabı siparişi alma yönteminin çok yeni olmasına rağmen özellikle Avrupalı müşterilerin kebaba olan talebinin çok fazla olduğuna dikkat çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

Bir haftada 400 spariş

"Sipariş almaya başlayalı 1 hafta oldu. Bu süre içinde 400 Adana kebabı siparişi aldık. Bunlardan 167'sini yolladık. Gurbetçilerimizin yanı sıra Avrupalı da Adana kebabına rağbet gösteriyor. Yeni bir tadı merak ettikleri için sipariş ediyorlar. Şimdi alıştılar ve çok sevdiler. Adana kebabını bir kez yiyen ikinci kez mutlaka istiyor."
İnternet listelerinde yurt dışında yaşayan 400'ü aşkın müşteri bulunduğunu dile getiren Yıldırım, "Adreslerimiz dalga dalga yayılıyor.

Her gün yeni insanlar ekleniyor. Sipariş vermek isteyen, anlık ileti göndererek veya e-mail atarak isteklerini söylüyorlar. Bizim burada amacımız çok kebap satarak çok para kazanmak değil. Adana kebabını tüm dünyaya tanıtmak. Bunu da teknolojiye ayak uydurarak yapmaya çalışıyoruz. Başarılı olduğumuza da inanıyorum" diye konuştu.

Kebap yarı pişiyor, fiyatı 35 euro

Yıldırım, Adana kebabının bozulmadan dünyaya ulaşması için dünyanın en büyük kargo şirketlerinden UPS ile anlaşma yaptıklarını, siparişleri hızlı bir şekilde uçak vasıtasıyla yerine ulaştırdıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Kebabı yarı pişiriyoruz. Kebabı özel ısı geçirmeyen köpüklü kutu ve ambalajlarda teslim alan müşteri, mikrodalga fırında veya mangalda kıvamına getirip tüketiyor. Böyle giderse barbekü yerine mangal yakmaya başlayacaklar."

Yıldırım, yurt içi siparişlerde 15 YTL olan 1 kişilik kebap fiyatının, yurt dışından gelen siparişler için 35 euro olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK:İHA