PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstekalar Türkiye Ligi için start alıyor!


Hasret
01-28-2009, 17:07
Bilardo Federasyonu tarafından düzenlenen, Türkiye 3 Bant Kulüpler Ligi, 29 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Kayseri'de yapılacak.

City One Hotel’de organize edilecek Türkiye Ligi’nde, 21 kulüpte bilardo oynayan yaklaşık 100 sporcu katılacak. Uluslararsı kuralların geçerli olacağı birincilikte, 4 sporcuyla mücadele edecek kulüpler, isterlerse yedek sporcularını da kullanabilecekler. Hayli ilgi görmesi beklenen lig müsabakalarının final mücadelesi sonunda, ilk iki sırayı alacak kulüpler, Türkiye’yi, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda temsil edecekler. Kupa elemeleri, 24-26 Nisan tarihleri arasında değişik 5 Avrupa ülkesinde organize edilecek.

Türkiye 3 Bant Kulüpler Ligi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Federasyon Başkanı Uğur Kurugöllü, bu yıl bilardonun gurur yılı olacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Kayseri'de yapılacak şampiyona son derece çekişmeye sahne olacaktır. Kulüplerimizin lig müsabakalarına çok iyi hazırlandıklarını tahmin ediyorum. Kulüplerimiz, Avrupa Kupası’na gidebilmek için müsabakalar sırasında tüm güçlerini ortaya koyacaklardır. Bu çekişmenin milli takıma da olumlu yansıyacağını sanıyorum. Bilardo Milli Takımı’nın şekillenmesi bakımından da lig müsabakaları önem taşıyor.

Öte yandan, bir başarıya daha imza attık. Hollanda’ da organize edilen Dünya Kupası 3 Bant Kupası 1. Etap müsabakalarını, yoğun girişimlerimiz sonunda 5 yıl süreyle Türkiye’ye kazandırdık. Ancak, talebimizi kabul eden Dünya Bilardo Birliği (UMB) tarafından gönderilecek yazının federasyonumuza ulaşması ile birlikte resmiyet kazanacaktır. Daha önce organizasyonunu aldığımız, Dünya Kupası 3 Bant 2. Etap Müsabakaları, 4-10 Mayıs 2009 tarihleri arasında Çorum’da yapılmasını planlamıştık. Ancak, bu müsabakaların Antalya’da yapılması için çok talep aldık. Bunun üzerine federasyon olarak, müsabakaların, bu turistik ketimizde yapılması için karar aldık."