PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Taşınıyorsanız İşte Size Kutulama İpuçları


Hasret
01-28-2009, 12:28
Taşınma günü yaklaşıyor ve siz bir tane daha kutu yapamayacağınızı mı hissediyorsunuz? Yeteri kadar kutunuz var mı? Ya o aile yadigârı biblolar nereye konacak? İleriyi düşünün ve taşınma gününüzü bir kâbusa çevirmeyin.
http://img216.imageshack.us/img216/7262/tasinanciftdetaykz1.jpg (http://imageshack.us/)
http://img216.imageshack.us/img216/tasinanciftdetaykz1.jpg/1/w300.png (http://g.imageshack.us/img216/tasinanciftdetaykz1.jpg/1/)
BAŞLAMADAN ÖNCE

Her şeyinizi taşınmadan bir gün öncesine kadar açıkta bırakmak zorunda değilsiniz. Yanınıza almak zorunda olmadıklarınız, çok dikkatlice paketlenmesi gerekenleri ve kırılma olasılığı yüksek objeleri ayırın.

- Kutulanacak eşyaların önceliklerini gösteren bir liste yapın

- Gereksiz ve bir daha kullanmayacağınız her şeyi ayıklamak için zaman yaratın. Yardım dernekleri için eski kıyafetler ve ayakkabılarla dolu bir kutu hazırlayabilir, eşyalarınızı ikinci el kıyafet satan internet sayfalarında açık arttırmaya çıkarabilirsiniz.

- Yaklaşık kaç tane kutu yapacağınızı önceden hesaplamaya çalışın. Değişik boyutlarda kutular alın. Kuvvetli ve kaliteli bir koli bandı kullanın. Kırılabilecek eşyalar için balonlu köpük alın. Taşınmadan birkaç gün önce evdeki gazeteleri atmak yerine biriktirmeye başlayın.

- Büyük kutuları sonuna kadar doldurmayın. Aksi halde taşınmayacak kadar ağır olurlar.

- Özellikle ağır eşyalar için kalın ve kaliteli kutular bulun. Sert kartondan yapılanları tercih edebilirsiniz. Genellikle bu gibi kutuları süpermarketlerde bulabilirsiniz. Yetkili birine taşınacağınız söylerseniz size kullanılmış eski kutularını verebilirler.

- Sigortanızın taşınma sırasında kırılabilecek ve zarar görebilecek eşyaları da kapsadığına emin olun.

- Kimyasal olarak solunması zararlı eşyaları (boyalar, asetonlar, çamaşır suları vb.) ayrı bir kutuya koyun ve bu kutuyu diğer eşyalarınızdan ayrı tutun.

İLERİYİ DÜŞÜNÜN

Çok az eşyaya sahip değilseniz, taşındığınız gün tüm kutuları açmanız ve tam olarak yerleşmeniz mümkün değildir. Bu yüzden ilk gece açmanız gereken önemli eşyaların olduğu kutuyu ayrıca hazırlayın.

- “Acil gerekenler” adında ayrı bir kutu hazırlayın ve bu kutuya evinizde kalacağınız ilk gece ihtiyacınız olan kahve, çay, atıştırmalık, birkaç su ve kahve bardağı, su ısıtıcısı, bir iki tabak ve çatal bıçak koyun.

- Ailedeki herkes için ilk gece ihtiyaçları olacak diş fırçası, sabun, pijama, çorap ve temiz iç çamaşırı kutusu hazırlayın. Böylelikle tüm eşyalarınızı açmak zorunda kalmazsınız.

- Fener, ilk yardım kutusu, ağrı kesiciler, kalem, kâğıt gibi ihtiyacınız olabilecek diğer şeyler için de elinizin altında bulunması gereken bir kutu hazırlayın.

- Eğer mümkünse, tüm çamaşırlarınızı yıkayıp ütüleyip öyle kutulayın. Yeni bir eve taşınmak zaten başlı başına bir iş… Bunda bir de kirli çamaşırlar eklenirse işiniz daha da zorlaşır.

PRATİK TOPLANMA

Sahip olduğunuz eşyaları nasıl kutulayacağınız hakkında oturup bir parça düşünün. Kitap toplamak kolaydır, değerli eşyalar iyice sarılıp paketlenmek ister ve bu da zaman alır. Bazı mobilyalarınızın sökülüp tekrar kurulması gerekebilir.

- İşe erken başlayın. Kutulama ve toplanma tahmin edilenden daha uzun sürer. Tavan arasındaki eski fotoğrafları paketlemeden önce elinize aldığınızda onlara uzun uzun bakma ihtiyacı duyabilirsiniz. Salonda gözünüze küçük görünen bir büfenin kapıdan çıkması için sökülmesi gerektiğini son anda fark edebilirsiniz.

- Eğer çok katlı bir evde yaşıyorsanız işe en üst kattan başlayın.

- Ağır eşyaları her zaman küçük kutulara koyun. Bu şekilde taşınmasını daha kolay bir hale getirmiş olursunuz. Her ne olursa olsun bu kutuların ağırlıklarını az tutmakta fayda vardır. Kim taşıyor olursa olsun bel ve sırt sakatlanmaları çoğu zaman taşınma esnasında olur.

- Odaları tek tek kutulayın ve bir tanesi bitince diğerine geçin. Her bir kutunun üzerine hangi odaya ait eşyaların olduğunu yazmayı unutmayın.

- Her odanın eşyalarını koyduğunuz kutuları yan yana kamyonete yerleştirin. Bu yerleşirken size zaman kazandıracaktır.

- Çok bilinen bir şey gibi gelebilir ama ağır eşyaları kutuların altına denk gelmesine dikkat edin.

- Kırılabilecek olan malzemeleri tek tek köpük ile kaplayarak arlarına gazete kâğıtlarından raflar yaparak yerleştirin. Yastık ve yorganlarınızı kutularken lekelenmemeleri için kutuların altına temiz bezler ya da kâğıt mendiller koyabilirisiniz.

- Doğum sertifikaları, evlilik cüzdanı, kira kontratları gibi önemli dokümanları birlikte kutulayıp güvenli bir yere koyun.