PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cildiniz ne Kadar Mutlu


Hasret
01-28-2009, 01:10
Hayatınızda her şey yolunda olduğunda cildinizin de kusursuz gözüktüğünü fark ettiniz mi? Ama işler kötüye gitmeye başladığı anda bu durum cildinize yansıyor olmalı… Artık dermatologlar bile tedavi yöntemlerine karar verirken psikolojinin etkisini göz önünde bulunduruyor.
New York''un en ünlü dermatologlarından Howard Murad Cilt sağlığında ruhsal durumun büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Hastalarımı tedavi ederken ruhsal sağlıklarını da mutlaka dikkate alıyorum diyor. Clinique Biyolojik Araştırma Merkezi''nden Doktor
Tom Mammone de Çeşitli araştırmalarda stresli dönemlerde cildin daha hızlı yaşlandığını gördük diye ekliyor.
Çünkü stres cildin hassasiyetini artırarak çevresel faktörler ve UV ışınlarından daha fazla etkilenmesine neden oluyor. Bunlar nedeniyle cilt hassaslaşarak iltihaplanmaya başlıyor. Stres hali 2-3 hafta boyunca devam ettiğinde kırışıklıklar da belirgin hale geliyor.
Masajı deneyin
Cilt bakım uzmanı Magareta Loughran da cilt yaşlanmasının yalnızca deri altındaki hücre hareketleri ile ilgili olmadığım belirtiyor. Kızgınlık, endişe, stres gibi olumsuz ruh halleri yüz kaslarının istem dışı olarak aşağı doğru sarkmasına neden oluyor. Eğer bu durum ruh halinize bağlı olarak düzenli şekilde devam ederse birbirine bağlı dokular gerilmeye başlıyor.
Bu da görüntünün bozulmasına neden oluyor. Ayrıca lenflerin kırışması göz çevresinde kararma ve şişliklere yol açıyor. Loughran, buna karşı en faydalı tedavinin yüz masajı olduğunu söylüyor. Çünkü masaj cildin kan dolaşımını hızlandırıyor, kasları yukarı çekerek esnekleştiriyor.
Kırışıklıkların önüne geçmenin ilk yolu cilt bakımı konusunda bilinçli hareket etmek. Bunun için dinlendirici ve nemlendirici bakım kremleri, kızarıklık ve kabarmayı önleyen ilaçlar kullanılması öneriliyor.
Maskelere dikkat!
Ancak cilt maskesi ve buhar banyosu gibi yöntemlerden uzak durmak gerekiyor. Doktor Mammone''a göre bunlar cilde yarar sağlayacağına zarar veriyor, hassaslığı artırarak yaşlanmayı hızlandırıyor.
Sigara, alkol ve kafein kullanımının da cildin yaşlanmasını hızlandırdığım unutmayın.