Hasret
01-28-2009, 00:18
Malzemeler:
750 gr kuşbaşı koyun eti
4 adet soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı kekik
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tuzot
3 adet yufka
Karabiber
3 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
Pişirme Süresi:
40 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Ufak ufak doğranmış koyun eti, margarin, rendelenmiş soğan ile etleri suyunu çekinceye kadar pişirin. Doğranmış domates, kekik ve kıyılmış maydanoz ilave edin. 1 bardak sıcak su ilave ederek pişirin. Yufkaları 4`e bölün. Zeytinyağı ile yağlayın. Ortalarına etli harçtan koyup bohça şeklinde katlayın. Uçlarına ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
750 gr kuşbaşı koyun eti
4 adet soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı kekik
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tuzot
3 adet yufka
Karabiber
3 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
Pişirme Süresi:
40 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Ufak ufak doğranmış koyun eti, margarin, rendelenmiş soğan ile etleri suyunu çekinceye kadar pişirin. Doğranmış domates, kekik ve kıyılmış maydanoz ilave edin. 1 bardak sıcak su ilave ederek pişirin. Yufkaları 4`e bölün. Zeytinyağı ile yağlayın. Ortalarına etli harçtan koyup bohça şeklinde katlayın. Uçlarına ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.