PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupa Şampiyonası finallerinde yer değişikliği!


Hasret
01-27-2009, 20:52
Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı 2009 Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonasında A Milli Takımın grup maçları ile yarı final ve final müsabakaları İstanbul'dan İzmir'e alındı. Ayrıca CEV Kongresi de İzmir'de yapılacak..

Geçtiğimiz yıl 9 Ekim’de İzmir’de yapılan kura çekimi sırasında Erkek Milli Takımlar Baş Antrenörü Fausto Polidori’nin CEV Jüri Başkanının; “Nerede oynamak istiyorsunuz?” sorusuna, “İstanbul” yanıtı vermesi üzerine fikstür; A-C grupları ile birlikte Yarı Final, Final ve CEV Kongresinin İstanbul’da, B-D gruplarının İzmir’de organize edilmesi yönünde şekillendirilmişti.

Ancak İzmir Valisi Sayın Cahit Kıraç ile Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Sayın Sabri Sadıklar’ın, İzmir’in turnuvayı en iyi şekilde sahiplenerek olimpizm coşkusunu katacağına, bu nedenle şampiyona finalinin Türk Milli Takımı ile birlikte İzmir’e alınmasına ilişkin ısrarlı talepleri üzerine Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu, CEV’e başvurarak A ve C gruplarının İzmir’de, B ve D gruplarının İstanbul’da oynanmasını talep etme kararı aldı.

CEV ile yapılan müzakerelerin sonucunda, 27 Ocak 2009 tarihli yazı ile talebimizin kabul edildiği, 2009 Avrupa Şampiyonası finallerinin ve CEV Kongresinin İzmir’e, İzmir’de oynanması planlanan B ve D gruplarının İstanbul’a alındığı bildirildi.