PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zico: "Hak ettiğimiz bir galibiyet"


*fanii*
12-13-2007, 04:19
Zico: "Hak ettiğimiz bir galibiyet"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, CSKA Moskova'yı 3-1 yendikleri karşılaşmada, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Zico, maçtan sonra yaptığı açıklamada, oyunun başında maçın tansiyonundan dolayı sıkıntılı anlar yaşadıklarını belirterek, ''Golü yedik, ama hemen gol atarak oyunu dengeledik ve kendimize daha fazla güvenerek oynadık. Eğer fırsatları değerlendirsek, daha farklı olurdu'' dedi.

Grupta iddiası olmayan CSKA Moskova'nın galibiyet için sahaya çıktığını vurgulayan Brezilyalı teknik adam, ''Elenmiş ve kimi çevreler tarafından kesinlikle oynamayacağı düşünülen CSKA Moskova, profesyonellik örneği gösterdi, rakip oyuncular maçı kazanmak için terlerini akıttı. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Zaman zaman sıkıntılı anlar yaşasak da oyunun kontrolünü elimizde tuttuk ve kazandık'' diye konuştu.

Zico, 2 gol atan Uğur ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

''Uğur'un bu akşam taktiğimizdeki yeri, bize ofansif bir şekilde gücünü katmasıydı. Ayrıca, karşısındaki rakibi, alışık olmadığı bir yerde oynuyordu ve onunla birebir kaldığı zaman çalım özelliklerini iyi bir şekilde kullanmalıydı. Uğur, Denizlispor ve Galatasaray maçlarında da iyi bir performans göstermişti. Bu akşam da ofansif gücünü iyi şekilde yansıttı. İyi goller attı ve bir topu da direkten döndü. Ona tüm taraftarlar adına teşekkür etmek gerekir.''

Brezilyalı çalıştırıcı, ''Bir üst turda hangi takımı istersiniz?'' sorusuna, ''Rakibi düşünmüyorum, sadece bir üst tura çıkmamızı kutlamak istiyorum'' yanıtını verdi.

''ALEX'İN AYRI BİR YETENEĞİ VAR''

Fenerbahçe'nin kendi sahasındaki başarısıyla ilgili bir soru üzerine Zico, ''Kendi sahamızdaki maçlarda taraftarımızın bize çok büyük güç verdiğini söyleyebiliriz. Ayrıca bu bir ekip çalışmasıdır. Ekip iyi bir şekilde çalışırsa, bu tip başarıları elde edebilirsiniz. Kendi evimizdeki başarımızda ekip çalışmasının ve taraftarımızın bize verdiği gücün payı var'' diye konuştu.

Brezilyalı teknik adam, Alex'ten de övgüyle bahsederken şunları kaydetti:

''Alex ile ilgili söylenebilecek tek şey, ayağa kalkıp ona teşekkür etmek. Onda inanılmaz yetenek var. Yapmamız gereken, onun bu yeteneklerini göstermesinde yardımcı olmak. Bütün futbolcuların önemi var. Alex'in ayrı bir yeteneği var. O da çalışıyor. Çalıştıkça bu başarıları elde ediyor.''

Karşılaşmada bir pozisyonda sakatlık geçiren Roberto Carlos'un durumu hakkında şu anda net bir şey söyleyemeyeceğini kaydeden Zico, ''Roberto, zor sakatlanan bir oyuncudur, ama kontrollerden sonra durumuna bakacağız'' açıklamasını yaptı.

Gençlerbirliği maçında, sakatlıkları devam eden Deniz, Tümer ve Appiah'ın oynayamayacağını ifade eden Zico, ''Kırmızı kart cezalısı olan Deivid'in yerine o maçta Kazım'ı oynatmayı düşünüyorum. Belki Deniz Trabzonspor maçında oynayabilir'' diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe, hafta sonunda Gençlerbirliği ile yapacağı lig maçının hazırlıklarına yarın akşam basına kapalı antrenmanla başlayacak.