PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Janacek Quartet Süreyya Operası'nda


Hasret
01-27-2009, 14:39
Çağımızın en önemli yaylı sazlar dörtlülerinden sayılan Janacek Quartet, 3 Şubat 2009 Salı günü saat 20:00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda bir konser verecek. Topluluğun İstanbul'da dört yıl aradan sonra vereceği konserinin programında Haydn, S****na ve Dvorak'ın tanınmış dörtlüleri yer alıyor.

Miloš Vacek (I. keman), Vìtĕzslav Zavadil(II. keman), Jan Řeznìček (viyola) ve Břetislav Vybíral (viyolonsel)'den oluşan Janacek Quartet, 1947 yılında Brno Konservatuarı öğrencisi dört genç olan Jiri Travnicek, Adolf Sykora, Jiri Kratochvil ve Karel Krafka tarafından kuruldu. Zaman içinde Brno'lu ünlü besteci Janacek'in eserlerini yorumlamada gösterdikleri mükemmellik ve üstün seviye sonucu bu ismi resmi olarak almaya hak kazandılar. Dörtlü, 1955 yılında yurtdışı turnelerine başladı ve kısa zamanda dünyaca tanındı. En önemli müzik festivallerinin ve konser salonlarının programlarında yer aldı, pek çok firma adına kayıtlar yaptı. Kuruluşundan günümüze altmış yılı aşkın bir süre geçmesine ve ilk kadronun değişmesine karşın, topluluk, en üst seviyede ifade gücü ve mükemmeliyete odaklanmış çalışmalarına devam etmekte ve tüm dünyada konserlerini sürdürmektedir.

"Janacek Quartet, yorumladıkları eserlerin özüne yoğun duygu ve benzersiz bir akılcılıkla nüfuz etti. Bu repertuarda (Dvorak yaylı kuartetleri) onlara yaklaşabilecek başka bir topluluk düşünemiyorum"
The Guardian

"dünyanın oda müziği alanında en üst seviyedeki temsilcileriBu konserleriyle (Edinburgh Festivali 2002) bunu bir kez daha ispat ettiler"
Daily Scottish Mail