PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AMD'de 45nm Örnekleri Ocak Ayında Gelebilir


Kalpsiz_
12-13-2007, 03:10
AMD ile Intel arasındaki mücadele Ocak ayında nanometrik küçülmeye atıfta bulunan bir düello şeklinde geçebilir. Bilindiği gibi 12 Kasım'da 45mn üretim teknolojisi ve bu teknolojiyi kullanan 16 adet yeni işlemcisini duyuran Intel, son kullanıcıları ilgilendiren masaüstü odaklı çift ve dört çekirdekli işlemcilerini Ocak ayında anons edecek.

Editörün Notu: Core 2 Extreme QX9650 Kasım'da ayında kulllanıma sunuldu ve masaüstü için hazırlanan Intel'in ilk 45nm işlemcisi oldu.
Editörün Notu: Intel'in Ocak ayında duyurmayı planladığı 45nm üretim teknolojisine sahip 4 çekirdekli işlemcileri ile ilgili olarka bir FSB sorunundan ve ertleme durumunda bahsediliyor ama bunlar şimdilik spekülasyondan ibaret.

Bilindiği gibi AMD'nin de özellikle IBM ile birlikte yeni üretim teknolojilerine yönelik bazı ortak çalışmaları bulunuyor. Firmanın 2008 yılı dahilinde 45nm üretim teknolojisine geçeceğini hatta Fab38'in bu doğrultuda hazırlandığını da biliyoruz. AMD cephesinde 45nm üretim teknolojisi kendisini öncelikli olarak sunucu odaklı hazırlanan Barcelona kod adıyla tanıdığımız yeni nesil Opteron işlemcilerinde gösterecek. Zira 45nm ile AMD bizi Barcelona'dan Şangay'a (Shangai) gezmeye götürecek. Neden derseniz hatırlayacağınız üzere daha önceki haberlerimizde de bahsetmiştik, AMD'nin 45nm üretim teknolojisine sahip ilk işlemcileri Shangai kod adını taşıyacak.

AMD'nin üst düzey yöneticilerinden biri olan ve üretim süreci ile ilgilenen baş sorumlu Mario Rivas bazı açıklamalarda bulunmuş. Bay Rivas'ın açıklamalarında yola çıkılarak yapılan haberlere göre AMD'nin 45nm üretim teknolojisine sahip ilk işlemcil örnekleri önümüzdeki Ocak ayında hazır olacakmış. Bu arada TLB problemine de değinen bay Rivas, sorunun daha çok sunucu cephesinde rahatsızlık verdiğini son kullanıcılar açısından ise ciddi rahatsızlık olmadığını belirtiyor.

kubi45
11-27-2023, 13:20
teşekkürler