PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evinizi Jelibonlarla süsleyin...


Hasret
01-27-2009, 04:25
Bayramlarda hep kaselerin içindehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif misafirlere ikram ettiğimiz şekerleri farklı bir amaç için kullanmaya hazır mısınız

http://www.ekolay.net/kadin/images/11122007143523_2694_517631jel.jpg

Jelibolardan yapabileceğiniz şeyleri öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız. Örneğin kapı süsü yapabilirsiniz. Hem çok şirinhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif hem de masrafsız. Üstelik bu süsleri yapmak çok kolay.

Kapı süsünü yapabilmek için ihtiyacınız olan şeyler; bir kase üzeri şeker kaplı jelibon şekerhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif biraz kürdanhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif kurdele ve kürdanlari üzerine batırmak için uzun bir sünger. Yapılışı ise şöyle:

http://www.ekolay.net/kadin/images/jeli159.jpg

• İlk olarak süngeri bir çember oluşturacak şekilde katlayın ve ucunu kurdele yardımıyla birleştirin.

http://www.ekolay.net/kadin/images/jeli456.jpg

• Kürdanları ikiye bölün. Kaç tane kürdan gerektiğinden emin olamazsınız ama çok fazla kürdanı ziyan etmemek içinhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif çok fazla yapmayın. Gerekirse tekrar kırarsınız.

http://www.ekolay.net/kadin/images/jeli258.jpg

• Jelibonları kürdanların sivri taraflarına geçirin. Kürdanların şekerlerin öbür taraflarınfan çıkmamasına özen gösterin.

http://www.ekolay.net/kadin/images/jeli753.jpg

• Son olarak ucuna jelibon yerleştirdiğiniz kürdanları süngere takmaya başlayın. Süngerin her tarafı dolduğunda çok güzel bir süsünüz olacak. Bu süsü isterseniz kapınıza asabilirsinizhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif isterseniz de evinizde herhngi bir duvara asabilirsiniz. Hatta ortasına fotoğraf ya da resim koyarak çerçeve olarak bile kullanabilirsiniz. Bu süsü nasıl değerlendireceğiniz sizin hayal gücünüze kalmış.

NOT:Tatlı krizine girdiğinizde ağzınıza bir tane atın ama mümkün olduğunca çocuklardan uzak tutun