PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikayı Türkler Buldu!


Hasret
01-26-2009, 16:25
Millersville Üniversitesi, Amerika'nın Türkler tarafından keşfedildiğini kabul etti!..
Millersville Üniversitesi, Amerika Kıtasını Kristof Kolomb'dan 25 yıl önce Türkler'in keşfettiğini kabul ederek, Kolomb'un keşif haritasında değişiklik yaptı.

Araştırmacı-Tarihçi Cezmi Yurtsever, Amerikan Millersville Üniversitesi'nin Amerika kıtasını Türkler'in keşfettiğini kabul ettiğini ve Kristof Kolomb'un keşif haritasında değişiklik yaptığını öne sürdü.

Araştırmacı-Tarihçi Cezmi Yurtsever, Türklerin Amerika kıtasını Kristof Kolomb'dan 25 yıl önce keşfederek orada bir devlet kurduklarını, bunu Amerikalı bilim adamlarının da kabul etmeye başladığını, dünya tarihinin Piri Reis'in haritası doğrultusunda yeniden yazıldığını söyledi. Yurtsever, Piri Reis'in 1513'te çizimini gerçekleştirdiği dünya haritasının Amerika kıtasını gösterir parçası ve üzerinde yazılı olan bilgiler ve şifrelerin, Osmanlı'ya bağlı gemicilerin Afrika'nın batısındaki okyanusu aşarak 4 bin mil uzaklıktaki Antilya (Amerika) ülkesine 1465 yılında ulaştıklarını açıkladığını belirtti. İlginç olan hususun Piri Reis'in, Türk denizcilerinin keşfettiği kıtaya "Antilya" ismini vermiş olması olduğunu ifade eden Yurtsever, Piri Reis'in 1554 tarihinde ölünceye kadar da kıta isminin Amerika olması görüşlerine katılmadığını vurguladı. Bunların Piri Reis'in "Kitabı Bahriyesi"nin giriş kısmında şiir tarzında yer aldığını kaydeden Yurtsever, "Piri Reis'in bu açıklamasıyla Türklerin Kristof Kolomb'dan 25 yıl önce Amerika kıtasını keşfettikleri gerçeği ortaya çıkıyor" dedi.

Piri Reis'in açıklamalarının doğruluğunu araştırmak üzere Topkapı Sarayı, Süleymaniye, Nuruosmaniye kütüphanelerinde Piri Reis'in yazdığı "Dünya Denizciliği" hakkında bilgiler veren "Kitabı Bahriye"nin yazılmış örnekleri üzerinde araştırmalar yaptığını vurgulayan Yurtsever, "Piri Reis'in açıklamalarının yazıldığı el yazmaları arasında çelişki ve hata yoktu. Bu durumda Batı dünyasının Kristof Kolomb'a mal ettiği Amerika kıtasının keşfi görüşleri doğru değildir" diye konuştu.

KRİSTOF KOLOMB'UN KEŞİF HARİTASINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Bilinen yaygın görüşe göre Kristof Kolomb'un, İspanya kralının desteğiyle Atlas Okyanusu'nu aşarak 1492 yılında Yeni Dünya (Amerika) kıtasına ulaştığını ifade eden Yurtsever, "Ancak Amerika kıtasının keşfi ile ilgili bütün arşiv kaynaklarını yeniden gözden geçiren ve deniz keşifleri bilimsel araştırmaları yapan Millersville Üniversitesi'nin desteklediği Keith A. Pickering, Kolomb'un keşif haritasında değişiklik yaparak, Kristof Kolomb'un Ekim-Ocak 1492 tarihinde Hispaniola Adası sahili La Navidad limanındayken kendisiyle birlikte sefere katılan Martin Alonzo Pinzon'un 'Pinta' gemisini 'Türkler ve Kayıklar' ülkesine gönderdiği görüşlerini esas alan keşif rotasını gösterir haritayı kabul etti ve 'Columbus Navigation' internet sitesinde yayınladı. Bu gelişmenin ışığında Kristof Kolomb'un kendisinden daha önce kıtayı keşfeden Türk korsanlarının isim bıraktığı 'Türkler ve Kayıklar' ülkesine ulaşma gayret ve amacında olduğu kabul edilmiş oluyor" şeklinde konuştu.

Kristof Kolomb'un Amerika kıtası ile ilgili keşif harita ve belgelerinin neden kaybolduğunu, kaybolan belgelerin neden İstanbul'da Piri Reis'in eline geçtiğine de değinen Cezmi Yurtsever, şöyle devam etti:

"Piri Reis, Osmanlı'ya bilim casusluğu yapan Kristof Kolomb'un verilerinden de yararlanarak Antilya kıtasını gösterir haritayı çizdi. Ve Piri Reis ünlü haritasında Haiti adasının doğusunda şifreli 'kayıklar' sembolü koyarak, burada 'Türkler ve Kayıklar' ülkesinin bulunduğunu belirtti. Tarihi haritalarda aynı bölgede 1500'lü yıllarda Caicos (Kayıklar) ve 1600'lü yıllarda da Turcs (Türkler) yer aldı. Türk korsanlar, Osmanlı'nın bilgisi dahilinde Antilya veya Yeni Dünya kıtasını Kristof Kolomb'dan 25 sene önce keşfederek isim bırakmışlardır. Aradan geçen yüzyıllar sonra 1869-1875 yılları arasında İngiltere'ye bağlı bulunan 'Türkler ve Kayıklar' ülkesi yönetim meclisi, kendilerini Türk asıllı sayarak hilal ve üç yıldızlı Osmanlı/Türk bayrağı kullandılar."

Elde ettiği bütün bilgi ve belgeleri "Şifre" isimli kitabında yayınladığının altını çizen Yurtsever, tarihin yeniden yazılması için bütün bilim adamlarına çağrıda bulunduğunu kaydetti.

Temel ve Dursun başta olmak üzere bir grup Karadenizli
büyükçe bir takaya atlayıp yola çıkmışlar büyük bir kıtaya
geldiklerinde karaya çıkmışlar yerli halk bu sempatik halkı
çok sevmiş ve hoşgeldiniz mayetinde büyükçe bir erik
hediye etmişler.Temel eriği görünce Amma Erik A demiş ve
kıtanın adı olmuş Amerika.Daha sonra yeni kıtayı keşfetme
isteğiyle bir grup Karadenizli kuzeye gidip yiyecek ihtiyaçlarını
karşılamak için karalahana ekmeye başlamışlar
Kuzey Kara Lahana(Kezey Karolayna) oluşmuş.Diğerleride
güneye giderek Güney Kara Lahana(Güney Karolayna) kurulmuş.
Gel zaman git zaman Lazların yöresel sazı kemençenin gıcırtısından
sıkılan yerli halk yetti be diyip tüm sazları kırmış sadece grubun
liderleri Temel ile Dursunun sazı kalmış güneyde olan temel bu
olay sonrası bulunulan mevkiiye Tek Saz(Texas) demiş kuzeydeki
Dursun yapılanlara isyan edinip edepsizlik yapınca Yerli Halk
Dursuna ceza olsun diye sazını arkasına yerleştirmiş ve grubun
büyükleri bulunulan yere Arkan Saz(Arkansas) adını vermişler
Temelyeni yerleri keşfetme merakıyla yoluna devam etmiş ama
bu yürüyüş onda aşırı kilo kaybına yol açınca son geldiği yerede
Lazın En Cılız(Los Angeles) demiş.
Cengiz Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla