PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayan öğretmenin güreş sevgisi!


Hasret
01-24-2009, 13:30
Türkiye'nin ilk bayan güreş milli cetvel hakemi Nazife Çakırköse (30), güreş sporunu sevdiği için, öğretmenliğin yanında hakemlik yapmaya da başladığı söyledi.

Türkiye'de aktif olarak 115 milli güreş hakemi ve 55 uluslararası güreş hakemi görev yaparken sadece 4 bayan güreş hakemi bulunuyor. Vali Mustafa Uygur İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Nazif Çakırköse, Türkiye'nin ilk bayan güreş milli cetvel hakemi oldu.

Çakırköse, yaptığı açıklamada, 2003 yılında bu yana il ve bölgesel müsabakalarda güreş hakemliği yaptığını kaydetti.

Sakarya'da 8 yıldır sınıf öğretmenliği yaptığını ifade eden Çakırköse, ''Ben sosyal faaliyetlerde yer almayı çok seviyorum. Halk oyunlarına karşı da çok ilgim var. Okul müdürüm bu yönümü bildiği için, öğretmenliğin yanında hakemlik de yapabileceğimi söyledi. Onun yönlendirmesiyle hakem olmaya karar verdim'' dedi.

Sporla ilgilenmenin ruh ve beden sağlığı açısından çok önemli olduğunu ifade eden Çakırköse, ''İstediğim spor dalında hakem olabiliyordum ama ben güreş sporunu sevdiğim için öğretmenliğin yanında hakemlik yapmayı da tercih ettim. Güreş ata sporumuz, bir de ben güreş müsabakalarını izlerdim hep. Seyircisiydim güreşin, bundan dolayı güreş hakemliğini tercih ettim'' diye konuştu.

-''AMACIM ULUSLARARARASI HAKEMLİK''-
Çakırköse, 4 yıllık evli olduğunu ve eşinin hakemlik konusunda kendisine destek olduğunu kaydetti.

2 yıl boyunca güreş müsabakalarında minder hakemliği de yaptığını bildiren Çakırköse, şöyle konuştu:
''Aşama aşama hakemlikte ilerliyorum. 3-4 ay önce güreş alanında milli cetvel hakemi oldum. Federasyondan bana bu anlamda ilk bayan hakem olduğumu söylediler. Sevindirici bir durum. Cetvel hakemi müsabakalarda güreşecek sporcuların eşleştirmesiyle, skorlarıyla ilgileniyor. Amacım uluslararası hakemlik sınavlarını da kazanmak. İleri de mutlaka bu sınavı da kazanacağım. Bayanlar son zamanlarda hakemliğe yöneldiler. Zamanla ben bunun çoğalacağını düşünüyorum. Bir mesleğiniz olması engel değil, bir yandan da hakemlik de yapabilirsiniz.''

Çakırköse, milli hakem olduğu için Türkiye'nin birçok ilinde yapılan müsabakalarda gittiklerini ve başka şehirler tanıma fırsatı da bulduklarını sözlerine ekledi.