PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz.Huzeyfe ( R.A. )


Hasret
01-24-2009, 03:19
Babasi Utbe bin Rebia, Kureys in ileri gelenlerinden ve İslam in amansiz dusmanlarindan idi. Ebu Huzeyfe nin İslam i kabul etmesin mani olmak istemisse de muvaffak olamamistir.Ebu Huzeyfe (r.a.) 43.kisi olarak Musluman olmustur.Bu guzide insan, bir gun Peygamber Efendimiz in (selamun aleykum.v) Dar i Erkam da bulundugu bir sirada, onun yanina giderek İslam a girmiştir.Azili bir musrik olan babasi, bunu duyunca cok kizdi.
Ebu Huzeyfe de Mekke de cok agir hakaret ve iskencelerine maruz kaldi.Bu yuzden Hz.Ebu Huzeyfe Habebistan a yapilan ilk hicrete istirak etti.
Sonra tekrar Mekke ye dondu.Bir muddet burada kaldiktan sonra Medine ye hicret etti.Medine de ensardan Abbad b.Bisr (r.a) misafir oldu.Peygamber Efendimiz (selamun aleykum.v.) daha sonra bu iki sahabeyi kardes ilan etti.

Hz.Ebu Huzeyfe , Resullullah Efendimiz (selamun aleykum.v) ile birlikte bir cok gazaya istirak etti.Hz Ebu Huzeyfe Bedir de icinde babasinin oldugu bir orduya karsi harp etti.Bu harpte kendi babasi da dahil kiminle karsilarsirsa vurusacagini soylemisti.Babasi, Utbe bin Rebia, harbi onlemeye calisti.Fakat Ebu Cehil onu korkakligindan ve ogluna acidigin icin, harbi istemiyorsun diye itham edince, kardesi ve diger oglu ile beraber one cıkıp er diledi ve Bedir de ilk maktullerden oldu.

Rasulullah Efendimiz (selamun aleykum.v) Hz.Ebu Huzeyfe yi uzgun gorup hatirini sordu.Hz.Ebu Huzeyfe de: Ya Rasulallah (selamun aleykum.v) babam cok akilli ve meziyet sahibi birisiydi.Onun Musluman olacagini umuyordum.Musrik olarak olmesi beni uzdu.dedi.Peygamber Efendimiz (selamun aleykum.v), Ebu Huzeyfe nin bu sozlerinden memnun kaldi ve kendisine dua etti.
Hz.Ebu Huzeyfe, ensardan Hz.Salim i evlatlik olarak almisti.Bu yuzden Hz.Salim,Mevla Ebu Huzeyfe olarak meshurdur.

Hz Ebu Huzeyfe , uzun boylu, guzel ve sevimli yuzlu birisiydi.Bir baska ifade ile onun fiziki yapisi da ahlaki ve imani kadar guzeldi.Kuran ı Kerim e vakifti.Ayrica cok miktarda hadis i serif rivayet etmistir