PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Filistin için koşuyorlar!


Hasret
01-23-2009, 20:53
Edirne'den Hatay'a, ''Filistin'e Özgürlük Koşusu'' başladı. 10 sporcu Edirne'den Hatay'a ellerinde İstiklal Marşı ve Filistin halkına olan duyguların yazıldığı mektupla birlikte koşmaya başladı..

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi Başkanı Av. Sinan Tekin, Selimiye Cami meydanında yaptığı açıklamada, AGD olarak Filistin halkının acılarını paylaşmak ve onların yanında olduklarını göstermek amacıyla Edirne'den Hatay'a ''Filistin'e Özgürlük Koşusu'' düzenlediklerini söyledi.

Tekin, bugün başlayan koşuya katılan 10 sporcunun, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Konya, Karaman, Mersin, Adana güzergahını izleyerek Hatay'a ulaşacağını belirtti.

Tekin, sporcuların yanlarında götürdükleri İstiklal Marşı ve Filistin halkına olan duyguların yazıldığı mektubu Filistinli yetkililere vereceklerini bildirdi.

Tekin, şöyle devam etti:
''Geçmişte aziz milletimizin işgalci devletlere karşı göstermiş olduğu şanlı direnişe benzer şekilde Filistin halkı da işgalci İsrail'e karşı büyük bir milli mücadele örneği sergilemektedir. Filistin halkının yanından olduğumuzu tüm dünyaya duyurmak istiyoruz.''