PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biraz da ayaklarınızı şımartın


*fanii*
12-12-2007, 03:34
Ah şu ayaklarımızın dili olsa da bir konuşabilseler kimbilir neler söylerlerdi... Gün boyunca oradan oraya koşturan ve vücudumuzun olanca ağırlığını taşıyan ve tüm bunlar yetmiyormuş gibi bir de sivri burunlu, topuklu ayakkabılar içinde ezilip büzülen ayaklarımız aslında ne deseler haklıdırlar.

Nedendir bilinmez, çoğumuz saçımıza, makyajımıza ve giyim kuşamımıza gösterdiğimiz özeni ayaklarımıza göstermeyiz. Bu herhalde ayaklarımız sürekli gözükmediğinden olsa gerek diye düşünüyorum. Eğer bu doğru olmasaydı, bahar aylarından itibaren parmak arası terliklerin vitrinleri süslemeye başlaması ile birlikte kuaför salonlarında pedikür kuyrukları oluşmazdı.

Ayaklarımızın temiz ve bakımlı olması elbette ki çok güzel, ancak güzelliği kadar sağlık ve rahatlığına da önem vermeliyiz.

Çok dar ve topukulu ayakkabılar giymemeye, çok uzun süreler ayakta kalmamaya, çorapsız ayakkabı giymemeye özen göstermeli, ayrıca ayaklarda oluşabilecek çeşitli cilt hastalıklarına zamanında müdahale etmeliyiz.

Tüm bunların yanısıra hem ayaklarımızın rahatlaması ve esnekliği, hem de ayak tabanındaki sinirlerin uyarılması ile ilgili organların düzenli çalışması açısından ayak masajının faydalarını bilmeli ve bu özel bakımı hayatımıza katmalıyız.

Lavinia'da ayak masajı konusunda uzman ve deneyimli kişiler tarafından cildi besleyici, rahatlatıcı aromatik yağlar kullanılarak uygulanmaktadır. 1 saat süren ayak masajı rahatlatıcı masaj tekniği ile refleksoloji tekniğinin bir bütünü şeklinde uygulanmakta ve ayak ile dize kadar olan bölümü kapsamaktadır.

Masaj süresince yapılan herbir hareket size belki de daha önce hiç hissetmediğiniz tarzda bir keyif ve rahatlama sağlayacağı gibi 1 saatlik masajın sonunda sanki tüm vücudunuza masaj yaptırmışcasına bir hafiflik ve dinginlik hissedecek ve bu keyifli deneyimi hayatınızın vazgeçilmezleri arasına koyacaksınız .

Hayatınıza yeni bir tad katmak ve biraz da ayaklarınızı şımartmak için (0212) 284 83 24 ve 269 28 41 nolu telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.

Refleksoloji nedir?

Geçmişi 5000 yıl öncesine kadar uzanan Refleksolojinin tarihte Çinliler, Mısırlılar, Hintliler ve Amerika yerlileri tarafından uygulandığı günümüze gelen bilgiler arasındadır. Daha sonraları Dr. William Fitzgerald tarafından 1900' lü yıllarda refleksoloji yeniden keşfedilmiş ve bir ağrı giderme yöntemi olarak uygulanmıştır.

Refleksoloji en yalın şekli ile "Ayaklar bedenin aynasıdır " ifadesi ile açıklanabilir ve ayak tabanında vücudumuzun tüm organlarına, bölgelerine karşılık gelen refleks noktalarına uygulanan özel masaj hareketleri ile yapılır.

Bu öğretiye göre herbir ayak tabanında yer alan pek çok sayıdaki sinir uçlarına yapılan basınç ve ovma hareketleri ile vücutta bu sinirlerin ilgili olduğu sistem, bölge ve organlarda bir denge ve iyileşme sağlanır.

Refleksoloji zihinsel, ruhsal ve fiziksel anlamda bir rahatlama sağladığı gibi doğu felsefesine göre vücuttaki enerji akışını düzenleyen bir terapidir.

Günümüzde refleksoloji bazı rahatsızlıkların giderilmesinde batı tıbbı ile birlikte, destek amaçlı olarak da uygulanmaktadır.

Refleksoloji ile sadece ayaklara masaj yaptırarak, tüm vücuda masaj yaptırmışcasına bir rahatlama ve dinlenme hissedilir.

Refleksolojinin faydaları

Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Uyku düzeni sağlar.
Stres ve yorgunluk şikayetlerinin azalmasını sağlar.
Regl ve menapoz sorunlarında etkilidir.
Hazımsızlık, kabızlık problemlerini azaltır.
Romatizma ve eklem ağrılarını hafifletir
NOT: Lavinia'da 1 saatlik ayak masajı herhangi bir hastalık ya da rahatsızlığı tedavi amaçlı değil, sadece stres ve yorgunluktan arınmak, dinlenmek, rahatlamak için keyif amaçlı uygulanmaktadır