PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Canaydın: Sevinç gözyaşlarımı içime atıyorum


Kalpsiz_
12-12-2007, 01:50
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin temel atma töreni ile ilgili, Mecidiyeköy'deki kulüp binasında basın toplantısı düzenledi.


13 Aralık Cuma günü yeni stadın temelinin atılacağını söyleyen Canaydın, "5.5 senedir buna benzer toplantılarla çok karşı karşıya geldik. Çok uzun bir yoldan geldik. Nihayet hepinizin de devamlı sorduğunuz, bizim de çok istediğimiz temel atma gününe çok az kaldı. Nasıl kötü günlerimizde üzüntü gözyaşlarımı içime atıyorsam, bugün de sevinç gözyaşlarımı içime atıyorum. Galatasaray camiasına veTürk futboluna hayırlı olsun" dedi.

Bu proje için 60'ın üstünde Ankara'ya gittiğini ifade eden Özhan Canaydın, "Emeğimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Bu proje'nin hayata geçmesinde bize yardımcı olan sayın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a, GSGM Mehmet Atalay'a, Basri Aktan'a, Sayın Valimiz Muammer Güler'e, TOKi başkanı Erdoğan Bayraktar'a, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Topbaş'a ve ismini sayamadığım emeği geçen bütün Devlet büyüklerine tek tek teşekkür ediyorum. Cuma günü inşallah TOKİ'nin düzenlediği program çerçevesinda temel atma töreni yapılacak" şeklinde konuştu.

Seyrantepe'nin ismini Aslantepe olarak Şişli Belediyesi'ne tescillendirdiklerini dile getiren Canaydın, yeni stadın temel atılmasını Sivasspor maçında taraftarlarla da paylaşacaklarını sözlerine ekledi. Canaydın, "Sivasspor maçı biletleri yüzde 50'li indirimli olacak. Stada gelen 20 bin taraftarımıza çok sevilen efsane oyuncumuz Metin Oktay' forması dağıtılacak ve havai fişek gösterileri yapılacaktır. O gün hava şartları ne olursa olsun, 5 dakikalığına da olsa dağıtılan o formaları taraftarlarımızın giymesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın bütçe görüşmeleri nedeniyle temel atma törenine katılamayacağını vurgulayan Özhan Canaydın, "Sayın Başbakanımız beni telefonla aradı ve mazeretini bildirdi. kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca temel atma törenine yaklaşık 500 kişi olacak" dedi.

Yeni stadın temeli atıldıktan 720 gün sonra Galatasaray kulübüne teslim edileceğini belirten Canaydın, "Ancak, ben bu zamandan daha kısa bir sürede, stadımızın yapılacağını düşünyorum. Avrupa'nın ilk 10 una girecek bir stad yapılacak. Üstü açılıp kapanan 52 bin kişilik çok amaçlı bir stad olacak. 100 yıllık Galatasaray tarihinin en büyük projesinde katkımın ne kadar büyük olduğunu herkes biliyor" diye konuştu.

Stad'a ulaşımın kolaylaşması için yol çalışmalarını da başladığını söyleyen Özhan Canaydın, "Metro çalışması eş zamanlı da olabilir. Stad'ın bitimi ile de bitebilir" diyerek sözlerini tamamladı.

DİGİMAX
12-12-2007, 11:00
Hayırlı olsun...