PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçeden İmza şov...


by_AL_BAY
01-23-2009, 09:01
http://www.fenerbahce.org/fb2008/resimler/clearpixel.gifAlex ve Carlos imzaladıhttp://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-22_imza446.jpgFenerbahçemizin Brezilyalı oyuncuları Takım Kaptanımız Alex de Souza ile Roberto Carlos, Başkanımız Aziz Yıldırım'ın yanında, Fenerbahçe ile sözleşmelerini uzatan anlaşmalara imzaları attılar. Alex, bu sezondan sonra 2, Roberto Carlos da bu sezondan sonra 1 yıl daha Fenerbahçe formasını giyecek. Başkanımız Aziz Yıldırım, her iki oyuncumuzu da övüp, istedikleri takdirde daha da uzun süreli anlaşmalar yapabileceklerini belirtirken, Alex ve Carlos, kulübün istemesi ve yasal bir sorun çıkmadığı taktirde, Türk vatandaşı olarak Fenerbahçe formasını giyebileceklerini ifade ettiler. Alex, "Türk vatandaşı olmaktan keyif ve gurur duyarım" derken, Roberto Carlos, "Fenerbahçe forması kutsal" dedi.
Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri Balo Salonu'ndaki imza törenine Başkanımız Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyelerimiz de katıldı. Formalarıyla birlikte törene gelen Alex ve Carlos, Fenerbahçe ile birlikteliklerini uzatan sözleşmelere sırasıyla imzayı attı. Törende bir konuşma yapan Başkanımız Aziz Yıldırım, her iki oyuncuyla daha da uzun süreler çalışmak istediklerini ifade etti. Aziz Yıldırım şunları söyledi:
ALEX VE CARLOS FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇECEK
"Hem Alex, hem de Roberto Carlos; Fenerbahçe tarihinde, yaşayacağımız ileriki yıllarda hep hatırlanacaklardır. Bu yıl sonu itibariyle Alex'in 5 yılı dolmuş olacak ve 2 yıl sonunda toplam 7 yıllık Fenerbahçe'nin futbolcusu olacaktır. Bu süre sonunda umarım 2-3 yıl daha oynar ve 10 yıl Fenerbahçe'de oynamış olur. Çünkü yaşı da genç ve futbol olarak daha önünde yıllar var. Bugüne kadar takımımıza çok şey katmıştır. Kaptanlığa yükselmiştir. Fenerbahçe'de kaptan olmak çok önemlidir. Biz onu hem yaşantısı hem de performansıyla hep hatırlayacağız. Ben ona teşekkür ediyorum"
KULÜBÜN ÇIKARLARI ÖN PLANDADIR
"Basında hemen söyleniyor, 'Alex'in sözleşmesi bitiyor imzalasınlar' diye. Bu bir kulüp politikasıdır. Burada ekonomi ve kulübün çıkarları ön plandadır. Karşılıklı oturup anlaşmak gerekir. Burada 2 tarafın da memnuniyeti söz konusudur. Sadece tek taraflı bir anlaşma olmaz. Aksi takdirde huzursuzluk yaşanır. Bizim yönetici arkadaşlarımız sözleşmesini uzatmak için kendisiyle oturup konuştular, kendisi zaten bizim evladımızdır. Anlaşma sağladık"

DOĞRULAR ZAMAN İÇİNDE ÇIKIYOR

"Bundan 2 yıl önce bizim stadımızda oynadığımız bir maçta Alex'e tavır konmuştu. Medya da bu durumu manşetlere taşıyıp abartmıştı. Şimdi ise Fenerbahçe Alex'siz olmaz deniyor. Her şeyE hemen karar vermemek lazım. Zaman içerisinde doğruların ortaya çıktığını görüyoruz. Ben Alex'e teşekkür ediyorum"
CARLOS BOŞ MUKAVELEYE İMZA ATMIŞTI

"Roberto Carlos ise dünyanın en büyük futbolcularından biridir. Ben Fenerbahçeli olarak, onun bu formayı giymesinden dolayı gurur duyuyorum. Roberto Carlos dünyanın her yerinde tanınan ve kulübümüze bu tanınmışlığıyla da katkı sağlayan bir isimdir. Biz Carlos'la bu anlaşmayı Temmuz ayında yapmıştık. Carlos, boş mukaveleye imza atmıştı. Kasada hazır duruyordu. Sadece şimdi açıklıyoruz. Ben bunu açıklamak için bu imza törenine katılıyorum. Umarım 1 senenin sonunda da Fenerbahçe'de kalmak ister"
TÜRKİYE KAZANIR
"Hem Alex hem de Roberto Carlos çok değerli oyuncular, takımımız onlarla daha güçlü. Gazetelerden Alex'in Türk vatandaşı olmak istediğini okuyoruz. Kendisine sorarız. 'Türk vatandaşı olmak istiyor mu?' diye İnşallah Roberto Carlos'u da Türk vatandaşı yaparız. Böylece Türkiye 2 tane değerli spor adamı kazanmış olur" diye konuştu. Aziz Yıldırım konuşmasının ardından, "Hepinizin emeği var" diyerek, töreni izleyen Yönetim Kurulu Üyelerimizi de hatıra fotoğrafı çektirmek sahneye davet etti. Roberto Carlos'un sempatik hareketleri ile renk kattığı bu anlarda, salondan alkışlar yükseldi.
ALEX: TEŞEKKÜR EDERİM
Törende daha sonra söz alan Alex, "Burada başta Başkanımız ve Yönetim Kurulumuza teşekkür ederim; 5 yılımı doldurduktan sonra 2 yıl daha bana Fenerbahçe forması giyme şansı verdikleri için. Bu zaman içerisinde nasıl Alex olarak geldiysem, aynı çalışmalarımı önümüzdeki 2 sene de yapacağım. Bu anlaşma sonunda da tekrar Fenerbahçeli Alex olarak takımda kalmak istiyorum" dedi.
FENERBAHÇE FORMASI KUTSAL
Roberto Carlos ise, "Ben de Alex gibi başta Başkan ve Yönetim Kurulumuza emeklerinden ötürü minnetlerimi iletmek istiyorum. Bu kutsal forma şu an üzerimde ve şu an görülen bu yıl da dahil olmak üzere 1,5 yıl daha bu formayı giyeceğim. Bu süreçte sadece ben değil, takım olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu sene büyük hedeflerimiz var. Türkiye Kupası ve Süper Lig şampiyonluğunu Fenerbahçe'ye kazandırmayı hedefliyoruz. Bundan da eminiz. Ben de şu zamana kadar nasıl olduysam yine Carlos olarak koşmaya, mücadeleye etmeye, çalışmaya devam edeceğim. Ben eğlenceli bir insanım. Carlos olarak Şükrü Saracoğlu Stadı'na çıkmaya devam ettikçe, herkesin yüzündeki o tebessüm de devam edecek. Ben tekrar bu kutsal formayı giymememi ve bu camiada yerimin olmasını sağladıkları için herkese teşekkür ederim" dedi.
SEVEREK TÜRK VATANDAŞI OLURUM

Başkanımız Aziz Yıldırım ve Yöneticilerimizin salondan ayrılmasından sonra oyuncularımız basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıda Türk vatandaşlığına geçip geçmek istemediği yolundaki bir soru üzerine Alex "Eğer böyle bir olasılık varsa, Türk vatandaşı olarak Fenerbahçe'de futbol oynamak bana keyif ve gurur verir. Kulübüm için de bir fayda sağlayacaksa, tabii ki severek Türk vatandaşı olurum. Tabii ki bu kulübün isteği ve menfaatleri doğrultusunda olacak şeyler. Onlar onaylarsa ben seve seve Türk olarak oynarım" cevabını verdi.
CARLOS: TÜRK OLURSAK TÜRK FUTBOLU KAZANIR

Aynı soru kendisine yöneltilen Roberto Carlos ise "Benim için de Türk vatandaşlığı durumu söz konusu olabilir ama bu TFF''nin incelemesi gereken bir durum. Çünkü, ben Avrupa Birliği vatandaşı olan bir futbolcuyum. Bence bu durum; Alex ve benim gibi oyuncuların Türk vatandaşı olması, Türk futbolu için çok önemli bir durum olur. Bu durum, diğer futbol yıldızlarının Türkiye'ye getirilmesini kolaylaştırır" diye yanıt verdi. Carlos, Trabzonspor maçını da değerlendirerek, "Hafta sonunda oynanacak olan bu maç sonuçta derbidir. Nasıl ki bir Galatasaray, bir Beşiktaş; hatta çok saygı duyduğumuz bir Sivasspor maçını da biz derbi olarak görüyoruz. Derbi maçları ne kadar zorsa, Trabzonspor maçı da öyle zor. Kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağımız bir maç olduğu için puan kaybetmemeliyiz. Bu maçı kazanırsak diğer maçtan gelecek sonuca göre liderlik durumumuz da söz konusu. İyi oyunumuzu ve kaybetmeme alışkanlığımızı devam ettirmek istiyoruz. Taraftarımıza da büyük görevler düşüyor. Onlar da stadı tıklım tıklım doldurup bizi sonuna kadar desteklemeliler. Biz de onların desteğini arkamıza alarak elimizden geleni yapıp karşılaşmayı kazanmak istiyoruz" diye konuştu.
ALEX: HÜCUM OYUNCUSUYUM
Alex, oyun karakteri hakkında bir soru üzerine ise, "Ben bir kere sahadaki yapı gereği ofansif anlayışta oynayan ve ilerideki forvet oyuncularına yardım eden bir oyuncuyum. Fenerbahçe'de benle ilk olarak anlaşma sağladığında hücum oyuncusu olarak beni transfer etti. Tabii ki zaman zaman savunmaya da yardım ediyorum, ama ben gösterdiğim performans ve yakaladığım istatistiklerle bir hücum oyuncusu olduğumu gösterdim. Ben bir hücum oyuncusuyum ve herkes de Alex'in takımını ileriye taşıyan bir hücum oyuncusu olduğunu biliyor" şeklinde konuştu.
CARLOS: İMZALARIN TAKIMA OLUMLU ETKİSİ OLUR
Sözleşme yenilemelerinin takıma yapacağı etkiyi de değerlendiren Carlos, "Olumlu etkisi olur. Tüm takım arkadaşlarımın ben ve Alex'le 1-2 yıl daha oynama şansı oldu şimdi. Alex çok iyi bir lider. Ben de, öğrendiklerimle, tecrübelerimle takıma her türlü katkıyı yapıyorum. Anlaşmaların sağlandığının açıklanmasından bu yana, takım arkadaşlarımızdan tebrik mesajları yağıyor. Biz çok iyi bir gurubuz. Çok iyi bir arkadaşlığımız ve takım anlayışımız var ve bunların hepsi, ligin 2.yarısında sahaya yansıyacak" diye konuştu.
ALEX: UMUYORUM ONLAR DA İMZALAYACAK
Alex ise imza atmaları ile herkesin kafasındaki soru işaretlerinin kalktığını kaydederken, "Sözleşme imzalamamız herkesin kafasındaki soru işaretini ortadan kaldıracak. Sadece medyanın değil, takım arkadaşlarımız için de bu geçerli. Çünkü, Carlos ve bana uzun zamandır herkes bunu soruyordu, 'Kalacak mısınız?' diye soruyorlardı. Bu da takımı etkiliyordu elbette. Artık kimsede şüphe olmayacak. Bu da takıma olumlu yansıyacaktır. Bu güzel grubu ve arkadaş ortamını devam ettireceğimiz için çok mutluyum" diye konuştu. Alex, sözleşme imzalamayan diğer isimlere kendi imzalarının etkisinin olup olmayacağının sorulması üzerine ise, "İmzalamamız tabii ki diğer arkadaşlarımıza da yol gösterebilir. Carlos ve Alex'in takımda kalması, iyi bir takım arkadaşı olarak bizim burada olmamız, onların da kalmasında etkili olabilir. Ben umuyorum ki onlar da yakında sözleşmelerini imzalayacaklardır" yanıtını verdi.
ALEX: TÜRKİYE CENNET GİBİ BİR ÜLKE
Fenerbahçe'de her oyuncuya eşit davranıldığını belirterek, "Benim yabancı veya Türk olmam fark etmez. Fenerbahçe'de tüm futbolculara aynı şekilde yaklaşılıyor. Biz yabancılar olarak Türk insanının misafirperverliğini ve sevgisini her zaman görüyoruz. İnsanların bize olan sevgisini de. Evet biz cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
CARLOS: İSTANBUL MÜKEMMEL
Roberto Carlos ise "Ben de İstanbul konusunda Alex'e katılıyorum. Ben de İstanbul'a bayılıyorum. Bence İstanbul mükemmel bir şehir. Bu doğrultuda da kontratımı bir sene daha uzattım. Bir futbolcu için saha içi olduğu kadar, saha dışı faktörler de önemlidir. Ben de burada Alex gibi kendimi evimde hissediyorum. Bence bu yüzden de buraya gelen futbolcular İstanbul'dan ayrılma gereği duymuyorlar. Oyuncuların Türkiye'de kazanacakları daha çok şeylerin olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.



http://www.fenerbahce.org/fb2008/resimler/bullet_print.gif Yazdır (javascript:pencere(14453))http://www.fenerbahce.org/fb2008/resimler/bullet_yukari.gif Yukarı (http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=14453#)
Haber ile ilgili diğer fotoğraflar

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-22_imza1.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-22_imza2.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-22_imza3.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-22_imza4.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-22_imza5.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-22_imza6.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-22_imza7.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-22_imza8.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-22_imza9.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-22_imza10.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-22_imza11.jpg

_SoN_
01-23-2009, 19:51
tebrik ederim,gerçekten iyi sözleşmeler.Zaten akside düşünülemezdi.