PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Maddi Kriz diyorlar Din krizinden Bahseden Yok


Hasret
01-22-2009, 16:14
Estaizü billah bismillah
124. Her Kim zikrimizden (beni anmaktan) yüz çevirirse şüphesiz dar bir geçim sıkıntılı bir hayatı olacak ve biz onu, kıyamet günü kör olarak haşredeceğiz. Taha Suresi.

İnsanlar genellikle hazırcı , peşinci olduklarından dolayı hep maddiyatı dert edindiklerinden ve maddiyata önem verdiklerinden dolayı. Rızkı vereni unutmuş ve ben yaptım, o verdi , şu verdi inancına kapılmaya başlamışlardır. Elbetteki vesilelere sarılmak ve bize vesile olanlara da teşekkür etmek gerekir. Fakat esas teşekkür edilmesi gereken Rabbimizi unutmamamız gerekmektedir.

Çünkü bir insan bize bir iyilik yapıyorsa o iyiliği ona yaptıran ona o merhameti o ince düşünceyi veren Yüce Allah'tır.

Konu başlığında da bahsettiğimiz gibi herkes maddi krizden bahseiyor fakat din krizinden bahseden yok.
Mevla Teala bu maddi krizin sebebini bizlere Kur'an'da Taha suresi 124. ayeti kerimesinde bildiriyor.
Bu dünyada yaşadığı sıkıntı ve dar geçim yetmeyecek birde ahirette kör olarak haşredilecektir.
Çünkü insan esas gayesi olan Rabbine kulluğu ibadet ve itaati unutmuş dünyanın peşine koşmaya başlamıştır.

Her kim dünyanın peşine koşarsa bilsinki dünya ondan uzaklaşacaktır ve her kimki ahiretinin peşine koşarsa bilsinki ALLAH (C.C.) dünyayı onun emrine verecektir.

şimdi insanlar kendilerine şöyle bir soru sorabilirler. Bizim evimizde bir kaç kişi çalışıyor veyahut babamdan mal mülk kaldı ben sıkıntı yaşamıyorum diye düşünebilirler.

Aile içi huzursuzluklar, geçim sıkıntısı,maddiyat, komşudan gelen sıkıntı, evlattan , kardeşten gelen sıkıntı geçimsizlik, bunların hepsi birer geçim sıkıntısıdır.

İşe Rabbimiz ilacı ve çareyi bizlere söylüyor emrediyor. Zikrimden yüz çevirmeyin.
Namaz bir zikirdir, oruç bir zikirdir, Tesbih etmek bir zikirdir, Kur'an okumak bir zikirdir, Rabbimizin emrettiği şeyleri yapmak , haramlarından kaçmak, kötülükleri terk etmek , isyan etmemek hep bir zikirdir. Kim bunları yapmazda yüz çevirirse, günümüzde olduğu gibi dar ve huzursuz bir geçimi olacaktır.

Birde ahirette kör ama olarak haşredilecek ve çok çetin bir azaba hesaba çekilecektir. O kul diyecek Ya Rabbi ben düyada görür idim niçin benki ama kör olarak haşrettin. Rabbimiz diyecek ki ben dünya da iken Kur'an ile, Peygamberler ile uyarıcılarımı gönderdim ve bunu bildirdim.

Sen ise Rabbim ne emretti bana ne istedi diye bakmadın, ahiretin varlığına yakinen inansaydın böyle bir sonun olmazdı.

Sahabe-i kiram efendilerimiz bu ümmetin en şerefli ve en üstünleri oldukları halde Rabbimizden çok korkar, çok zikreder, geceleri uyuyamaz cehennemi düşünür uykuları kaçar sabaha kadar ibadet ederlerdi.
Fakat biz malesef deliksiz uykularla , TV , Maç, Magazin, Eglence , lakırdı ve geyiklerle ömrümüzü boş harcıyoruz

Yarın yaparım yarın ederim diyenler yanılmıştır hemen tövbe edip hemen çeki düzen vermeli insan kedisine
Efendimiz s.a.v. yarıncılar için "Yarıncılar helak oldular" buyuruyor.

Farzlar kriz yaşıyor çünkü farzlar yapılmıyor yapılsa da düzenli yapılmıyor , Kur'an kriz yaşıyor raflara kaldırıldı utanmak lazım bu durumdan

Mahmud Efendi hz.leri "Başka ilimler,dergiler, gazeteler , romanlar kucakta, Kur'an-ı kerim buccak ta buyuruyor.
Ya Rabbi bunu tersine çevir Kur'an-ı kerim kucakta başka ilimler bucakta olsun ya Rabbi.

Vacipler krizde önemseyen hatta vacibin ne olduğu bilen bile çok az.

Sünnetler kriz yaşıyor edepsiz ve kendini bilmezler sünnetler olmasa da olur bu sünnet buna gerek yok diyorlar. Mahşer günü sünnetleri terk edenler Efendimiz s.a.v. şefaatinden mahrum kalacaklar, Kevser havzundan Efendimiz s.a.v. 'in mubarek ellerinden içemeyecekler.
O zaman kime gidip kimden şefaat isteyek bu millet.

Edepler, müstehapler terk edilmiş edep haya saygı sevgi kalmamış. Rabbim edepli kullarını sever Rabbimize karşı, Efendimiz s.a.v. 'e karşı , Alimlere karşı, ana babamıza karşı bizleri edepli olanlarden eylesin amin.

Rabbim bu sohbetin tesirini kalplerimize işletsin, ihlas ile amel edenlerden eylesin amin.

Tegabbel ALLAH (C.C.) Velhamdülillahi Rabbil alemin vesselatü vesselamü ala Seyyida Muhammedin ve Alla alihi ve sahbihi ecmain