PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Buemi Yağışlı Havadan Şikayetçi Değil


Hasret
01-21-2009, 19:05
Scuderia Toro Rosso pilotu Sebastien Buemi, Algarve’de geçen iki yağmurlu günün Formula 1 pilotu olarak gelişimine faydası olduğunu söylüyor. 20 yaşındaki genç pilot geride kalan iki günde de zaman tablosunun en üstünde yer almıştı. Pistin kuru olmamasının hayal kırıklığı olduğunu dile getirse de Buemi yağmurlu havada sürüş yapmanın kendisine faydası olduğunu düşünüyor.

“Sürüş yapmak önemliydi çünkü Jerez’den önce yağmurda sadece yarım gün sürüş yapmıştım. Pist ıslaktı ve hiç tutuş yoktu. Böylece bu da sizi F1 aracının nasıl tepki vereceği konusunda yönelndirir.Ancak tüm gün pistin kurumasını beklemek biraz sinir bozucu. Dışarı çıkıp birkaç tur atıyorsunuz ve ardından yeniden yağmur yağıyor. Kuruması da zaman alıyor. Ama bu böyle, herkes için aynı.”

Buemi, bu haftaki testlerdeki görevinin önemli bir bölümünün elektroniklere alışmak ve takımın prosedürlerini öğrenmek gibi aktiviteler olduğunu söyledi.

“Bu test başlangıç için kontrollere alışmam ve pit stop ile diferansyel ve tork planları gibi diğer birçok şeyi öğrenmem için önemli. Yağmur olsa bile bu konular üzerinde çalışıyoruz. Eğer bunu yapabilirsek, testler bizim için iyi olacak.”