PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : De la Rosa: "KERS Güvenliğinde Endişe yok"


Hasret
01-21-2009, 19:02
Pilotlar Birliği (GPDA) Başkanı Pedro de la Rosa, KERS'in tamamıyla güvenli olamayacağını ortaya atanların artmasına rağmen sistemin güvenliği ile ilgili herhangi bir endişesinin olmadığını söyledi.
Son aylarda McLAren ile test görevi boyunca sistem üzerine geliştirme çalışmalarından yer alan İspanyol pilot, yüksek voltajlı sistemin tehlikeli olabileceği yönündeki soru işaretlerine değerlendirmede iyi bir iş çıkardığını belirtti.

Pedro de la Rosa: "KERS taradında takımlar ve FIA, sistemi anlamak ve güvenli tutumak için çok iyi bir iş çıkarıyor. Herhangi bir KERS endişem yok. Başlarda BMW mekanikerinin başına gelenden sonra hepimiz (endişe) vardı ama ondan sonra Charlie Whiting ile temas halinde oldum."

"Takımlar, KERS ile ilgili riskleri pilotlarına anlattılar ve şu anda oldukça rahatız"

Bu görüşlerine rağmen de la Rosa, KERS'in güvenliğini nasıl geliştirecekleri konusunda takımların çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

De la Rosa: "Daima bir şeyler öğreneceğiz. Elektrikle ilgili sorun, onun nerede oluğunu her zaman görememenizdir. Ateşin nerede olduğunu görebilirsiniz ama elektriğin nerede olduğunu göremezsiniz. Bu, hakemler için de bir sorun tabii ki"

"Ama takımlar çok iyi bir iş çıkarıyor ve BMW kazasından ders çıkardık"