PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NBA'de haftanın oyuncuları!


Hasret
01-21-2009, 18:41
NBA'de milli oyuncumuz Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic'in oyun kurucusu Jameer Nelson ve New Orleans'ın süper yıldızı Chris Paul, Doğu ve Batı Konferansları'nda haftanın en değerli oyuncuları seçildiler.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), haftanın en değerli oyuncuları belli oldu. 12 Ocak - 18 Ocak tarihleri arasında yapılan değerlendirme sonucunda Doğu Konferansı'nda milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun Orlando Magic'ten takım arkadaşı Jameer Nelson, Batı Konferansı'nda ise New Orleans'tan Chris Paul haftanın en değerli oyuncuları oldular. İkili 15 Aralık'ta da NBA tarafından haftanın en değerli oyuncuları seçilmişlerdi.

Jameer Nelson, Orlando Magic'in Batı deplasman turunu 3'te 3 yaparak tamamlamasında kilit rol oynamıştı. Nelson, 3 maçta 24.7 sayı, 8.0 asist, 2.7 ribaunt ve 1.7 top çalma ortalamaları tutturmuştu. Nelson, bu sezon ikinci kez NBA'de haftanın oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Doğu Konferansı'nda ödüle layık görülen Chris Paul ise bu sezon 3. kez haftanın oyuncusu seçildi. Paul, geride bıraktığımız haftada 24.3 sayı, 9.5 asist, 6.8 ribaunt ve 2.3 top çalma ortalamaları yakaladı. Chris Paul 14 Ocak'ta New Orleans'ın Dallas Mavericks'i 104-97 yendiği maçta 33 sayı, 11 asist, 10 ribauntluk başarımıyla bu sezonki 4. 'triple-double'ına imza atmıştı. Chris Paul ayrıca 16 Ocak'taki Cleveland maçında 7 asist yapmış ve kariyerinde toplam 2 bin 500 asiste ulaşarak bunu kariyeri boyunca en kısa sürede başaran 2. oyuncu olarak NBA tarihine geçmişti.

NBA'de Doğu ve Batı'da haftanın en değerli oyuncusu ödüllerine aday gösterilen diğer isimler ise şöyle:
Cleveland'dan LeBron James, Houston'dan Yao Ming, Indiana'dan Danny Granger, Miami'den Dwyane Wade, New York'tan David Lee, Philadelphia'dan Andre Iguodala ve Utah'tan Deron Williams.