PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diş Fırçası Seçimi


Hasret
01-21-2009, 16:51
Niçin Ağız ve Diş Sağlığı? Ağız ve diş sağlığı anne karnında başlayıp ömrümüzün sonuna kadar sağlıklı bir hayat sürmememiz için gerekli bir alışkanlık olmalıdır. Ağız ve diş sağlığı anne karnında, annenin beslenme şekli, kullandığı ilaçlar ve geçirdiği hastalıklara bağlıdır. Çocukluk ve erişkinlik dönemlerinde ise kişinin beslenme şekli, kişisel alışkanlıklar(sigara ve tütün kullanımı, tatlı gıda tüketimi, diş fırçalama sıklığı), dişlerinin yapısı, çevresel faktörler ve ağız bakımı alışkanlığına göre değişir. Çocukluk döneminde, rahat beslenebilmek ağrısız bir yaşam sürebilmek ve en önemlisi kalıcı dişlerinin sağlıklı çıkabilmelerini sağlayabilmek için ağız ve diş sağlığı çok önemlidir. Erişkin dönemde ise genel vücut sağlığının korunması, fonksiyon, estetik, diş ve dişeti hastalıklarını önlemek adına ağız ve diş bakımına önem verilmelidir.
Günlük hayatta ağız ve diş sağlığını korumanın en kolay yolu dişlerin fırçalanmasıdır. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey iyi bir diş fırçası ve markası önemli olmayan diş macunudur.

Diş Fırçası Seçimi Uzmanlar, diş fırçalama tekniği, ne kadar sıklıkla ve ne kadar uzun süreyle diş fırçalandığına ek olarak, kullanılan fırça türünün de bakteri plağının etkin temizliğinde doğrudan rol oynadığına inanmaktadır

Benim için en uygun diş fırçasını nasıl seçmeliyim? İş diş fırçası satın almaya gelince, mevcut modellerin çokluğu seçim yapmanızı zorlaştırır. Yapılacak en iyi şey bu konuda diş hekiminize danışmaktır.
Ek olarak, işte size bu konuda nelere dikkat etmeniz gerektiğine ilişkin birkaç ipucu;
Ağzınızın ulaşılması zor yüzeylerine erişmenize yardımcı olacak şekilde tasarlanmış kıllara ve küçük fırça başlığına sahip diş fırçalarını tercih ediniz
Diş ve diş etlerinizi zedelemeyecek yumuşak kıllı diş fırçalarını tercih etmelisiniz
Islakken bile kaymayan, rahatça kavranabilen saplı diş fırçalarını seçiniz
Unutmayın ki düzenli olarak diş fırçanızı değiştirmek ağız bakımı için çok önemlidir.
Birçok klinik deney, yeni bir diş fırçasının 3 aylık bir diş fırçasından %30 oranında daha fazla bakteri plağı temizlediğini ortaya koymaktadır.
Yalnızca bazı diş fırçaları, renkleri yarıya kadar beyazlaşarak diş fırçanızı değiştirmeniz gereken zamanı size hatırlatan Indicator kıllara sahiptir.

Özel açılandırılmış kıllara sahip diş fırçaları düz olanlardan daha mı iyi? Diş araları, normal diş fırçalarıyla ulaşılması en zor bölgelerdir. Bu nedenle bu öncü tasarım kılları özel olarak açılandırarak dişlerin ara yüzeyleriyle teması artırır ve dolayısıyla daha etkili bir temizlik sağlar.
Yalnız bu kadarla kalmayıp, tüm bu ürünler diş fırçalamayı daha rahat ve daha basit bir hale getirecek şekilde tasarlanmıştır. Bu ürünlerin sapları insanların dişlerini fırçalarken uyguladıkları 5 farklı tutuş şekline uyum sağlamaktadır.

Şarj edilebilir diş fırçası kullanmak istiyorum, ama farklı birçok model arasından nasıl seçim yapabilirim? Farklı birçok şarj edilebilir diş fırçası modelleri arasından doğru diş fırçasını seçmek zaman zaman zor bir hal alabilir. Tamamıyla bağımsız bir araştırma diş fırçalarını inceledikten sonra şu sonuca varmıştır; ileri-geri ve sağa-sola hareket teknolojisiyle çalışan diş fırçaları, bakteri plağını temizlemede ve diş eti iltihabını azaltmada manüel diş fırçalarından hem kısa hem de uzun vadede daha etkili olmuştur Diğer hiçbir şarj edilebilir diş fırçası tasarımı sürekli olarak üstün değildir İleri-geri ve sağa-sola hareket teknolojisini, şarj edilebilir diş fırçalarında bir araya getirmiştir.