PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yemekteyiz'e en ağır eleştiri


Hasret
01-21-2009, 16:14
Yazar Ayşe Kulin, katıldığı televizyon programında Yemekteyiz programını çok ağır eleştirdi. CNNTÜRK ekranlarında yer alan 'Kürşat Başar'la' programına konuk olan Ayşe Kulin, Yemekteyiz programını yorumladı.



Reytingi yüksek olan programdaki yarışmacıların tavırlarını eleştiren Ayşe Kulin, "Birbirinin arkasından konuşması, bir yemekte yapılmayacak bütün hareketlerin yapılması. İğrenç yemekler, yani iğrenç... Ağızdan çıkarmalar. Kıl aramalar özellikle veya getirip belki koymalar, yani aklına gelebilecek her türlü pislik" diye konuştu.


Gelin-kaynana programlarına da değinen Ayşe Kulin, bu tür programlardaki kavgalar ve edipsizliklere dikkat çekti. Kulin, "Orada kavga, edepsizlik, mahalle kadınlığı öne çıktı. İnsanlar zannettiler ki, ne kadar mahalle karısı olup birbirlerine çemkirirlerse bu bir marifet haline geldi" ifadelerini kullandı. Bu tür programların karşısında dizilerin önemine işaret eden Ayşe Kulin, öpüp başımızın üstünde taşımamız gerektiği ifadesini kullandı. Yemekteyiz gibi programlara Ayşe Kulin'in en ciddi eleştirisi ise şu şekilde oldu: "Yemekteyiz'i seyret bir daha ömrünün sonuna kadar yemek yemeyebilirsin. Bir daha masaya oturmayabilirsin. Gerçekten bazı programlar yapılıyor ve inanın Türk toplumunun ahlakı, terbiyesi düşüyor."