PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Milliler Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor


Hasret
01-21-2009, 02:33
Büyük Erkekler Halter Milli Takımı, Romanya'da gerçekleştirilecek Avrupa Halter Şampiyonası'na, Karabük'ün Ovacık ilçesinde yaptığı kampla hazırlanıyor..

Milli takımın 15 sporcusu, Romanya'nın başkenti Bükreş'te 4-12 Nisanda yapılacağı bildirilen şampiyonanın hazırlıklarına, antrenörler Sunay Bulut, Erdinç Arslan ve Hasan Toker önderliğinde Ovacık Sporcu Merkezi'nde başladı.

Halter Milli Takımı Antrenörü Sunay Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, günde 3 antrenmanla şampiyonaya hazırlandıklarını, kamp çalışmasının 1 Nisana kadar Ovacık'ta süreceğini söyledi.

Asıl hedeflerinin Avrupa Şampiyonası'ndan sonra yapılacak Akdeniz Oyunları ve 2010'da Türkiye'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası olduğunu anlatan Bulut, şöyle konuştu:
''Olimpiyatlardan dolayı yaşanan yoğun bir tempodan sonra şampiyonada sporcularımız ciddi bir sınav verecekler. Çalışmalarımız sonunda 2012'de Olimpiyat kontenjanını almayı hedefliyoruz. Sporcularımızın hepsi dünyada ve Avrupa'da tecrübeli kişiler. Dünya rekortmeni sporcularımız var. Bunlarla önümüzdeki 4 yıl başarılı işler yapacağız.

Federasyonumuz yeni bir yapılanmaya gitti. Bu sporcular dışında alternatif takımlarımız var, onlar da yakında çalışmalarına başlayacaklar. Oradan da takviyeler yapacağız.''

Türkiye'deki halter sporunu ''1986'dan önce ve sonra'' diye ikiye ayrılabileceğini belirten Bulut, ''Naim Süleymanoğlu Türkiye'ye geldikten sonra halterde çok güzel bir altyapı hazırlandı. 1990'dan sonra Türk gibi güçlü sözünün gerçek olduğunu dünyaya gösterdik'' dedi.

-''MADALYA HEDEFİ''-
Sporculardan Bünyamin Sudaş da çalışmalara yeni başladıklarını, 2,5 aylık süreyi iyi değerlendirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Avrupa Şampiyonası'nda madalya almaya çalışacağım. Spor hayatımın son yıllarını en iyi derecede bitirmeyi düşünüyorum. Ben 2001 Dünya Şampiyonuyum, üç tane Akdeniz Şampiyonluğum var. Önümüzdeki Akdeniz Oyunları'nda da nasip olursa dördüncü şampiyonluğumu almayı hedefliyorum. Umarım bundan sonraki çalışmalarımız daha iyi gider. Avrupa Şampiyonası'nda 220 ya da 222,5 kilogram kaldırıp madalya almayı hedefliyorum.''