PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Prof. Girgin'in 13. kitabı yayımlandı


Hasret
01-20-2009, 23:59
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Genel Gazetecilik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Girgin'in 19 bölümden oluşan 380 sayfalık, 13. kitabı ''Türkiye'de Yerel Basın'' yayımlandı. Kitabının ''İthaf'' yazısında ''17 Ağustos 1999 Depremi'nde, Gölcük-Donanma'da yitirdiğim kardeşim Bülent Girgin'in anısına; kızı, yeğenim Bedra'ya sevgilerim ve en iyi dileklerimle. Göztepe, Ocak 2009'' ibaresine yer verdi.
Kitabın ''Giriş'' yazısında ise özetle şu görüşler yer aldı:
''Yerel gazetecilik, çoğu ülkede yaygın basından daha etkin bir konum ve işleve sahiptir. Türkiye'de ise yerel basın, onca yıllık mazisine, 1961 yılından bu yana devlet tarafından resmi bir biçimde madden desteklenmesine rağmen gerekli etkinliğe kavuşamamıştır.
Ülke yetkili ve etkililerinin yanı sıra halkın da yerel basının yararlarının hala farkına varamamış bulunması, sorunun bir başka boyutudur. Türkiye'de 2008 yılı sonunda Basın İlan Kurumu'ndan ilan ve reklam alan 'resmi tescilli' gazete sayısı 1500'e yaklaşmıştır. Bu gazetelerin 1000'e yakın bölümünün, her türlü gazetecilik kaygısından uzak bir biçimde, yalnızca 100 milyar YTL'ye ulaşmış bulunan resmi ilan pastasından pay almak için yayımlanıyor olması Avrupa Birliği yolundaki bir ülke için üzücü bir gerçektir.''