PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 6. Duyunuzu harekete geçirin!


Hasret
01-20-2009, 23:58
Beyninizi tam olarak kullanmak istiyorsanız yalnızca aklınızı değil, sezgilerinizi yani altıncı duyunuzu da harekete geçirin.’ diyerek izaha başlayan yazar Belleruth Naparstek, Altıncı Duyunuz (http://www.ilknokta.com/urun/79186/Altinci-Duyunuz--Belleruth-Naparstek.html) kitabında ; kalbin zekasını açığa çıkararak, psi’ye sahip olma olanağını, birçok yollarla okuyucularına sağlayacağını belirtiyor.
Psi denilen şey; yani mantık, analiz ve rasyonel düşünceyi aşan ve birden ortaya çıkıveren bilme ve duyumsama. Bir başka deyişle 6. duyumuz.
Psi; belirli miktardaki doğal olarak kalıtımsal sağ beyinlilik ve şu çeşitlişeylerin karışımıyla üretilir: Adrenalinden serotonine doğru bir süreklilikte duygusal ve nörohormonal değişiklikler, şakak lobu aktivitesinde ve beyin dalga frekanslarında değişmeler, beden içi ve çerçevesinde yükselmiş, artmış elektromanyetik enerji değişmeleri.
http://www.ilknokta.com/urun/A/9758261495.jpgNaparstek, psi’ye erişme ve bu yeteneği geliştirme tekniklerini, kısa ve öz sunumla, vermek istediği manalarıpratik bir biçimde anlatmak yerine, bilimsel terimleri bol miktarda kullanarak, bir paragrafta verilmesi gereken öz konuyu, üç dört sayfaya yaymakladolaylı yollardan açıklamayı tercih ediyor.
Yazar, sezici ve felsefe doktoru gibi farklı alanlarda mesleklerini sürdürüp eğitim veren danışmanların fikrine ve araştırmalarına geniş bir biçimde yer veren Naparstek, kitabın diğer bölümlerini, kalbe odaklanma, bir sorunu mecazla çözme, hediye olarak bir cevap verme… Başlıkları altında yapılan imgeleme ve meditasyon çeşitleriyle Psi’yi tanımlayıp tamamlıyor.