PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 70 kilodan 300 kiloya çıktı


Kalpsiz_
12-09-2007, 01:43
http://www.habervakti.com/resimler/yasam/kilo-more.jpg

Fil hastası gencin dramı! 31 yaşındaki üniversite öğrencisi önce şizofren oldu ardından da 70 kilodan 300 kiloya çıktı
Fil hastası gencin dramı

İZMİR'de bir zamanlar Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde okuyan 31 yaşındaki Ozan Alp Yüksel 11 yıl önce şizofreni hastalığına (kişilik bozukluğu) yakalandı, dört yıldır da fil hastası. Basketbol oynayan 1.75 boyunda, 70 kilo ağırlığındaki Yüksel, şimdi 300 kilo olduğu için hareket edemiyor.

Esma- Tahsin Yüksel çiftinin tek çocukları olan Ozan Alp Yüksel, başarılı bir lise eğitiminin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne girdi.

O dönemde 1.75 boyu ve 70 kilo ağırlığı ile iyi basketbol oynayan Ozan Yüksel, üniversite 2'inci sınıfta şizofreniye yakalandı. 11 yıldır bu hastalıkla mücadele eden Yüksel, son dört yıldır da fil hastası. Kol ve bacakları, yüzü ve üreme organı çevresi şişen Yüksel, dört yıl içinde 130 kilodan 300 kiloya çıktı. Emekli anne ve baba, oğlunun tedavisi için çalmadık kapı bırakmasa da sonuç alamadı. Yüksel, İzmir'in Halil Rıfatpaşa Semtindeki evinde dünyayla ilişkisini kesmiş halde yaşıyor.







Baba Tahsin Yüksel, oğlunun dramını şu sözlerle anlattı:
“Oğlum hayat doluydu, dünyaya küstü. İyi bir mimar olmak istiyordu. Ancak tedaviden sonuç alamayınca üç yıl boyunca dondurduğumuz kaydığını başkalarının hakkını yememek için sildirdik. Son zamanlarda ağrıları dinmiyor. Hastaneye kaldırmak için ambulans çağırıyoruz, ancak taşınamıyor. Evden dışarı çıkarmak için Acil Kurtarma Servisi'nden (AKS) yardım istiyoruz. Hastaneler, ‘şizofren bir hastayı serviste yatıramayız’ gerekçesiyle kabul etmiyor. Eve doktor getirmenin bedeli 200 YTL. Oturmaktan her tarafı yara oldu ve sürekli akıyor. Oğlum benim tek varlığım, onu kaybetmek istemiyorum. Çok zeki bir çocuk. Bana ‘ölmek istiyorum’ dediğinde kahroluyorum. Çaresizim, İl Sağlık Müdürlüğü'nden, Sağlık Bakanlığı'ndan destek bekliyorum.”


FİL HASTALIĞI NEDİR?

Lenf (akkan) sıvısının vücuttaki miktarının artması veya sistemik dolaşıma verilemeyip deri altına, doku aralıklarına yayılmasıyla bacaklar, kollar, kasıklar, üreme organı çevresi ve yüzde aşırı şişmelere sebep olan bir hastalık.