PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yunanistan'da doping derdi bitmiyor!


Hasret
01-20-2009, 15:49
Çok sayıda yıldız sporcusu son 5 yılda doping cezası alan Yunanistan, Atina-2004'ün yürüyüşteki altın madalyalı atleti Athanasia Tsoumeleka'yı da dopingle mücadelede kaybetti.

Atina-2004'de Yunanistan'a 20 kilometre yürüyüşte altın madalya kazandıran Tsoumeleka'nın, Pekin-2008'in açılış töreninden 2 gün önce verdiği numunenin, yeni yöntemlerle tekrar analizinde, EPO'nun yeni versiyonu olarak nitelenen CERA (Continuous Erythropoiesis Receptor Activator) kullandığına dair bulgulara rastlandığı açıklandı. CERA, Fransız Anti-Doping Ajansı tarafından geliştirilen yeni bir yöntemle belirleniyor.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nı, kariyerinin en iyi derecesi olan 1:27:54 ile dokuzuncu sırada tamamlayan 27 yaşındaki atlet, verdiği numunenin ikinci analizinde de doping yaptığının belirlenmesi üzerine, sporu bıraktığını açıkladı.

Yunan atlet, konuyla ilgili olarak, ''İlk analizinde negatif sonuç veren numunemin, yapılan ikinci analizde pozitif çıkması, beni tüm bu uygulama hakkında tereddüte düşürüyor'' derken, uygulanan yeni testin, 6 ay sonra sonuç vermesini de eleştirdi ve ''Asla bilerek yasaklı bir madde almadığını'' ifade etti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Pekin'de alınan yaklaşık 400 kan ve idrar örneğinin, geliştirilmiş yöntemlerle birer kez daha analiz edileceğini geçen yıl Ekim ayında duyurmuştu.