PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursla okudular, şampiyonluk arıyorlar!


Hasret
01-20-2009, 15:44
Türk Eğitim Derneği'nden (TED) aldıkları ''Tam Eğitim Bursu''yla eğitimlerini sürdüren Ece Yaşar ve Ali Gökhan Alkan, 30 Ocakta Fransa'nın başkenti Paris'te başlayacak Avrupa Karate Şampiyonası'na katılacak.

TED'in başarılı, fakat maddi olanakları sınırlı öğrencilere verdiği Tam Eğitim Bursu'nu almaya hak kazanan Ece Başar, 21 Yaş Altı Bayanlar 60 kiloda, Ali Gökhan Alkan da Ümit Erkekler Kata Kategorisi'nde Türkiye'yi temsil edecek.

TED Polatlı Koleji'nden mezun olarak Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu'nda eğitimine devam eden Ece Başar, son iki yılın Türkiye şampiyonu olurken, toplamda da 3 Türkiye şampiyonluğu bulunuyor. Ece Yaşar, 2008 yılında İtalya'nın Trieste kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ise üçüncülük madalyası aldı. Ece ayrıca, Ankara ilinin tarihinde, bayanlar kumite kategorisinde Avrupa'da derece yapan ilk sporcu olma unvanına da sahip.

Ali Gökhan Alkan'ın ise 2 tane Türkiye şampiyonluğu var. Ali ayrıca, 2008 yılında düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Açık Karate Turnuvası'nda da ümit erkekler kata dalında birincilik ödülü aldı.

Son olarak, 26-28 Aralık 2008 tarihinde Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'na katılan Ece Yaşar ve Ali Gökhan Alkan, buradan da madalya alarak dönmeyi başardılar. Ece, 21 Yaş Altı 60 kilo bayanlar kumite kategorisinde Türkiye şampiyonu olurken, Ali de ümit erkekler kata kategorisinde Türkiye ikincisi olarak Milli Takım seçmelerine girmeye hak kazandı.

11 Ocak 2009 tarihinde İstanbul Sarıyer'de yapılan Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri'ne katılan Ece ve Ali, kendi kategorilerinde yine birinci olarak isimlerini Milli Takım kadrosuna yazdırmayı başardı.

Halen kampta bulunan sporcular, 30 Ocak?1 Şubat tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak Avrupa Karate Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek ve yine madalya için yarışacaklar.