PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivaslı güreşçilerin Süper Lig sevinci!


Hasret
01-20-2009, 15:42
Sivas İl Özel İdare Spor Kulübü güreşçileri, Süper Lig'e çıkmanın sevincini yaşıyor.

Büyük Erkekler Serbest Güreş 1. Ligi (C) Grubu'nda mücadele eden Sivas İl Özel İdare Spor Kulübü Güreş Takımı, hafta sonu Tokat'ta yapılan Türkiye Serbest Güreş Birinci Ligi play-off müsabakaları sonrasında ilk 7 takım arasına girmeyi başardı.

Süper Lig'e çıkmayı başaran Sivas İl Özel İdare Spor Kulübü Güreş Takımı'nın hem sporcusu hem de antrenörü olan milli güreşçi Mehmet Ozmuş, yaptığı açıklamada Sivas'ta bir güreş takımının ilk kez Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandığını söyledi.

Ozmuş, geçen sezon 2. ligden 1. lige çıkmayı başardıklarını, bu sezonda play-off müsabakaları sonrasında Süper Lig'e çıktıklarını belirterek, hedeflerinin Süper Lig'de kalıcı olmak olduğunu ifade etti.

Takımlarının kurulmasında büyük katkıları olan ve desteğini esirgemeyen Vali Veysel Dalmaz ile AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kayhan'a teşekkür eden Ozmuş, takımı yeni sporcu takviyeleriyle güçlendirmek istediklerini söyledi.

Bundan sonra arkalarında halkın maddi ve manevi desteğini beklediklerini ifade eden Ozmuş, ''Sivas'ta gerçekten bir zoru başardık. Bu başarımızın duyulup, herkesin bize destek vermesini bekliyoruz. Güreş ata sporumuz. Bu sporun Sivas'ta destek görmesini istiyoruz. Son müsabakalara bir marketin katkılarıyla gittik. Eğer onlar da olmasaydı müsabakalara gidemeyecektik'' dedi.

-ARİF KAMA-
Takımın başarılı sporcularından milli güreşçi Arif Kama da play-off karşılaşmalarında 20 takım arasında ilk 7'ye girmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kama, şunları kaydetti:
''Bundan önce biz Ankara'da, İstanbul'da değişik kulüplerde güreştik. Oralarda şampiyonluklar elde ettik. Ama ilk defa Sivas'ta, kendi memleketimizde güreştik. Takımı Süper Lig'e çıkardık. Bizim için ayrı bir onur oldu. Takımın kurulması ve bugüne gelmesinde Sivas Valisi Veysel Dalmaz, bizim lokomotifimiz oldu. Biz güreştik ama en büyük başarı sayın valimizin. İnşallah Süper Lig'de kalıcı olur, güzel başarılar elde ederiz.''

Kama, bundan sonra hazırlıklarının Ankara'da 7 Şubat'ta yapılacak Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası olduğunu belirterek, bu turnuvada Avrupa Şampiyonasına gidecek güreşçilerin seçileceğini söyledi.

Amaçlarının şampiyonaya gidecek 4-5 sporcu arasında yer almak olduğunu kaydeden Kama, ''Burada en iyi dereceyi yapan Avrupa Şampiyonasına gidecek. İnşallah orada da birinci oluruz. Bu yıl Sivas'ta çok iyi çalıştık, iyi moral oldu. Yaşar Doğu turnuvasında birinci olup, Avrupa Şampiyonluğunu Sivas'a tekrar getirmek hedefimiz'' diye konuştu.