PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Çorbası


Hasret
01-20-2009, 15:10
300 gr tavuk eti, 2 biber, 1 soğan, 1 su bardağı haşlanmış mısır, 2 yemek kaşığı margarin, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı nişasta, yeteri kadar su.

Yapılışı; Soğan yağda kavrulur, biber ince ince doğranır üzerine eklenir. tavuk ta aynı şekilde ince ince doğranır, üzerine eklenir, 2 - 3 dakika kavrulur. Mısır atılır, karabiber tuz eklenir. en sın nişasta bir miktar suyla inceltilerek karışıma atılır. Kıvama gelene kadar su eklenir. Karıştırarark kaynayana kadar pişirilir. Daha sonra kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir, ocaktan alınır.