PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uykularımı kaçıran sahne


Hasret
01-20-2009, 02:47
Yakında TRT 1’de ekrana gelecek kriminal dizi “M.A.T”teki rolüne hazırlanmak için bir bebeğin otopsisine girdikten sonra bir haftadır kendine gelemediğini belirten Nefise Karatay, buna benzer bir sahne için kamera karşısındaydı.

NEFİSE KARATAY FOTOĞRAFLARI (http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=2784&rid=2369)
Çekimlerde de etkilendi

Aydınlatılması zor suçları ve cinayetleri çözen adli tıpçıların maceralarını konu alan yerli “CSI” dizisi “M.A.T”teki adli psikolog rolüne hazırlanmak için bir bebeğin otopsisine giren Nefise Karatay, morgda fenalaşmış ve sağlık görevlilerinin yardımıyla kendine gelebilmişti. Bu otopsiden sonra gözüne uyku girmediğini belirten Karatay, dizinin geçtiğimiz günlerdeki çekimlerinde benzer duygular yaşadı. Senaryo gereği arazide bulunan bir cesedin üzerinde araştırma yapan Karatay, çekimleri güçlükle tamamlayabildi.

Her şey aslına uygun
Dizinin prodüksiyonu için hiçbir masraftan kaçınılmıyor. Adli Tıp Kurumu’nda çekim yapılamadığı için büyük bir stüdyo kiralayan yapım şirketi, laboratuvardan morga kadar her türlü teknik altyapıyı birebir boyutlardaki benzerleriyle sette kurdu. Adli Tıp Kurumu’nun işleyişinin anlatılacağı dizide, ayrıca olayların çözümünde kullanılan ‘adli animasyon’ tekniği kullanılacak. Yönetmenliğini Kamil Aydın’ın yaptığı dizide, Hakan Ka, Kamil Güler, Emin And, Nefise Karatay, Demir Karahan, İbrahim Çelikkol, Ece Özdikici, Ufuk Aşar ve Ali Güven rol alıyor.