PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocuğunuz Neden Sorunlu?


Hasret
01-19-2009, 18:49
Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Oktay Aydın, çocukların ilgi çekmenin yolunu bazen sorun çıkarmakta bulduklarını söyledi.

Aydın, Özel Sanko Okulları Okul Aile Birliği ve Ya-Pa Kreş'in ortaklaşa organize ettiği "Çocuğun Size Oynadığı Oyunlar" konulu konferansta, anne-babaların anne-babalıkla ilgili süreci kaderin getirdiği bir süreç olarak yaşadıklarını, çocukla iletişimde bir yerlerde tıkanılıyorsa bunun sorgulanması gerektiğini kaydetti. Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, "Çocuklar hey ben buradayım (ilgi çekmek), ikna, ip çekme (inatlaşma), hayır, okula gitmek istemiyorum, ağlama, uyku, yemek, senaryo yazma oyunları gibi oyunlar oynar" diyen Aydın, çocuğun oynadığı oyunların beyninde bir yere yerleşeceğini ve artık onu kullanacağını, bunu kontrol altında tutmak için gerekli stratejileri uygulamak gerektiğine dikkati çekti.

İlgi sorununu nasıl çözersiniz?

Bu anlayışın daha sonra bir kişilik motifi haline dönüşeceğini vurgulayan Aydın, anne-baba ve öğretmenlere de seslenerek, şu uyarılarda bulundu:

"Çocuklar bazen ilgi çekmenin yolunu sorun çıkarmakta bulurlar. Bunu önlemenin yolu, onlara saygı duyulduğu, önemsendiği hissettirilerek, özellikle yaptığı çalışmalarla ilgili değerlendirme yaparken ayrıntıya inilerek gösterilebilir. Çocukla geçirilen kaliteli zaman onun olumlu kişilik gelişiminde büyük rol oynar. Bunun için aileler akşamları 'Alican Saati' adlı bir zaman dilimi belirleyip bunu çocukla geçirmeliler. Böylece kendine değer verildiğini hissettirecek zaman oluşturulmuş olur."

GAZİANTEP (İHA)