PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Taktik Kartal'ı!


kelebek35
01-19-2009, 11:07
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2009/1/7_239924_19FAN8DENIZLI-B_414_232.jpg



Beşiktaş´ı Antalya kampında adım adım izleyen muhabirimiz Orhan Yıldırım, Siyah-Beyazlılar´ın son durumunu mercek altına aldı.

Aslında kamp değerlendirmesinin başlığı “Beşiktaş’ın yat kampı” olacaktı. Dönüş yolunda teknik ekip ve oyuncularla yaptığımız görüşmelerin ardından değişiklik yaptık... Olayın özeti şu, geçen Pazar günü kampa giden Beşiktaş, genelde otelde zaman geçirmeyi tercih etti. Çalışmaların büyük bölümü de burada geçti. Sahada yapılan 4 çalışmanın bir tanesi de kapalı olduğundan, bir hafta içinde ancak üç antrenman izledik.

Sistem sil baştan
Denizli yönetimindeki teknik ekip, sadece taktik üstünde durdular. Hoca bilgilendirme kahvaltısında üstüne basarak hastalığın teşhisini açıkladı. Hatırlayalım: “Takım orta alanda kolay top kaybediyor. Yeniden kazanmak için iki kat efor sarfediyor, enerjisi maçın geneline yayılamıyor. Bireysel hatalar eklendiğinde, iş çığrından çıkıyor. Bakmayın dışarıdan çok koşan, mücadele eden bir takım göründüğüne. Aldatmaca! Top kaybı çoğaldığından ortaya sözde görüntü çıkıyor...” İşte bu nedenle sistem tepeden tırnağa değişecek.

Roller değişecek
Top rakipteyken, oyuncular o bölgede yoğunlaşacak. Kazanılan toplar, vakit kaybetmeden kanatlara ve forvete gönderilecek. Bu noktada yaşanan olumsuz pas yüzdeleri nedeniyle Yusuf transferi yapıldı. Kaleden, forvete rollerin değişeceği yeni sistemde Delgado ile Yusuf’un apayrı yeri olacak. Belki Beşiktaş çok koşmayacak, sahanın her yerinde mücadele etmek zorunda kalmayacak. Fakat topun olduğu bölgede bireysel değil alan savunması yapılacak. Aynı şekilde hücuma katkı sağlanacak. Bireysel hatalar, top kayıplarının azalmasıyla ortadan kalkacak.

Nobre savunmaya
Özellikle duran toplardan basit goller yiyen Beşiktaş’ta, hava hakimiyeti yüksek olan Nobre, savunmaya yardıma gelecek. Karşı kaledeki pozisyonlarda ise Sivok, Zapotocny, Gökhan ve Toraman öne çıkacak.

Yıldızların gölgesinde
Şunu kabul edelim, Beşiktaş’ta dünya çapında bir isim yok. Daha önemlisi, takım oyunu içerisinde ciddi roller üstlenebilecek isimler mevcut. Kaleden başlarsak, Rüştü’nün tecrübesi yeter, çok formda. Savunma en sıkıntılı alan. İsimler değişse de, hatalar duruyor. Sinan Engin, “Zapo ve Sivok, Ronaldo ile Zago’dan iyi” demişti. İkisi de Zago’nun ayakkabısını bağlayamaz. Yine de en geniş alternatif defansta. Serdar Kurtuluş çok iyi, Ekrem her gün üstüne koyuyor. Toraman, Üzülmez istekli, yürekten oynuyor. Zapo, Sivok hatta Seric idare ediyor. Tek sorun Zapo’nun sakatlığı.
Orta sahada Yusuf’un katılımıyla zenginlik oluştu. Yusuf’un katkısı üst seviyede olacak, bu kesin. Serdar Özkan toparlandı, çok iyi çalışıyor. Tello döndü. Kalırsa Cisse, giderse yeni yabancı. Sağ kanat için alınan Erkan Zengin. Genç Semavi. İtalya’dan dönecek olan Delgado hep artılar. İleride ise Holosko, Bobo ve Nobre var. En önemlisi Holosko’nun çıkışa geçmesi. Sakat olan Bobo ise sıkıntı yaratıyor.

Bu takımda hayat var
Sonuçta, bütün bunların ışığında Beşiktaş şampiyonluk için hazır. İlk 5 hafta çok önemli. Kayıpsız geçilip, alınacak 15 puan Kartal’ı bir daha inmemek üzere zirveye çıkarır. Bu açıdan yana endişemiz yok. Ancak hep dediğimiz gibi, kulübün kendi içindeki entrikalar, MHK ve gözlemcilerin tek taraflı raporları, mutlu sona giden aydınlık yola gölge düşürüyor.

fanatik