PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzon ışığı gördü!


kelebek35
01-19-2009, 10:59
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2009/1/7_239930_%C4%B0K%C4%B0L%C4%B0_414_232.jpg



Dev bütçeyle pilot takım kuruluyor, yıldız adaylarının Trabzon bünyesinde kalması sağlanıyor.Altyapı atağı kaliteli meyveler veriyor, yurtdışı pazarının da nabzı tüm yıl boyunca tutuluyor.

Bordo-Mavililer, hem günlük başarıyı yakalamak hem de geleceği sağlama almak için önemli adımlar atıyor

Önceki akşam bir haber ulaştı; Trabzonspor transfer yapmıştı... Ama beklenen isim değildi, medyada da camiada da ses getirmedi. Alınan futbolcu Trabzonspor’un Hollanda’daki ‘pilotu’ Maastricht’in 21 yaşındaki kalecisi Bossin’di. Ayrıca gelip oynamayacak, tıpkı diğer ‘yatırım’ Brüls gibi Hollanda ekibinde kalacaktı. Dışarıdan bakıldığında sayfalarda sadece ‘kutu’ olacak işlerdi bu yapılanlar ama amacı bilenler olarak durumun ‘kutunun’ dışına çıkarılması gerektiğine inanıyoruz.

Maliyet-fayda ilişkisi
Ceyhun Gülselam (21), Onur Recep Kıvrak (21), Göksu (18), Faty Papy (18), Brüls (18), Barış Memiş(19) ve Bossin (20)... Bunlar henüz tam olarak takıma monte edilemeyen ya da yurt dışında Trabzon’u temsil edenler. Brüls Hollanda’da şimdiden bir üst ligin takımlarının dikkatini çekti. Hatta Antalya’da onu izleyen ve Süper Lig’de çalışan Türk hocalar “Bence şimdi bile oynar” derken, bu işin ‘bilir kişisi’ İlhan Cavcav Brüls’ü resmen Gençler’e istedi! Bossin özellikle Trabzonspor’a önerildi, ortaklık çerçevesinde. Ceyhun A Milli Takım’a kadar yükseldi, modern bir orta saha olduğunu gösterdi. Göksu PAF’ı ilk yarıda 16 golle zirveye çıkardı, kendi de A Takım’a taşındı. Son kupa sınavında da sahanın en başarılısıydı. Faty Papy’yi 45 dakika izledik ama ‘olur’ dedirtti. Herkes hatırlar Onur için Fener de devredeydi, Ümit Takım’ın kalecisi yeni neslin önemli temsilcisi. Barış zaten 18’inde gösterdi kendini, ‘geliyorum’ dedi.
Şimde alt alta toplayalım...
Bu isimlerin yaş ortalaması 20’yi, maliyetleri ise 1.5 milyon doları bulmuyor.

Duayenlerle uyumlu çalışma
Cale (24), Selçuk İnan (24), Ferhat (24), Isaac (21), Colman (24) ve Giray Kaçar (24)... Onlar da A takım patentli, seviyeleri belli. Bazısı ilk 11’in ası, kimisi alternatifin hası. Kalsa kalır iş yapar, satsa satılır prim yapar.
Şimdi alt alta toplayalım...
Trabzonspor’da birşeyler oluyor.
Dev bütçeyle Karadenizspor Türkiye’deki ‘pilot’ yapılıyor, altyapıya Sadi Tekelioğlu, arama komitesine Özkan Sümer dönüyor. ‘Keşifler’ A takım şansını yitirince elden kaçırılırken, şimdi ise yerlisi-yabancısı Trabzonspor bünyesinde tutuluyor. Hem camiada hem takımda hem de tribünde kredisi yüksek Ersun Yanal da bu konuda önemli bir avantaj olduğunu, gençleri yarışın çetinliğine bakmadan oynatarak kanıtlıyor.

Bu oluşum tüm Trabzon’un
Altyapısı ve pilot takımı üretken, yurt dışı pazarına hakim bir Trabzonspor’da da tutmayanlar olur, sineye çekilebilir. Fakat bu sistem oturursa, ne bir maç bile oynamadan gelip giden, giderken de yüzbinlerce Euro götüren yabancılar kulüpten içeri girebiler, ne de o yabancıları bulsun diye sorumsuz yöneticiler görev başına gelebilir.
Yakın geçmişte en büyük sorunu ‘planlama’ olan Trabzonspor’un hem günü kurtaracak hem de geleceğe yatırım olacak işler yapıyor olması camianın da destek vermesi gereken hamledir. Çünkü bu yönetim gider, bu hoca gider, sağlam temeller gelecekleri de besler.

Serhat DEMİRTAŞ
GÖKSU
Altyapıda ilk yarıda 14 maçta 16 gol attı, A Takım’a katıldı. Yanal ‘tamam’ dedi, profesyonel oldu. Antep Belediye maçında ilk kez Avni Aker’e çıkıp golün asistini yaptı.

BARIŞ
O da PAF’tan büyüdü. Yanal geçen sezon kendisine şans verdi, özellikle son haftalarda bulduğu forma fırsatını iyi değerlendirdi. İkinci yarıda öneml bir alternatif

FATY PAPY
Burundili’yi altyapı kurmayları keşfetti. Mehmet Aurelio’ya benzeyen stiliyle gelecek vaat ediyor.



fanatik