PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayrılığı atlatma rehberi


Hasret
01-18-2009, 17:18
Erkek arkadaşınızla ayrıldıktan sonraki 30 dakika ne yapacağınızı bilemez bir halde öylece düşünürsünüz. Ancak endişelenmeyin ve ayrılığın üstesinden gelin. Dürüst olun...

http://www.kadinsaglik.net/images/i2009-01-17-14-15-31.jpg

Erkek arkadaşınızla ayrıldıktan sonraki 30 dakika ne yapacağınızı bilemez bir halde öylece düşünürsünüz. Ancak endişelenmeyin ve ayrılığın üstesinden gelin. Dürüst olun...
İşte hafta hafta ayrılığı atlatma rehberi..

1. Hafta

Ayrılıktan sonra ilk yapacağınız şeyler ağlamak, tepinmek, duygularınızın şiddetli bir şekilde dışa vurmasına izin vermek olsun. Daha sonra en yakın arkadaşlarınızı arayarak eve çağırın, onlara neden bittiğini sorun veya anlatın. Böylece ayrılığı kabullenmeniz daha kolay olur. Birlikteliğinizin başından sonuna kadar olup bitenleri anlatırken neden ayrıldığınızı analiz etmeye çalışmayın. Onlar sizinle kalamıyorlarsa siz onların evine gidin. Ne olursa olsun ilk gecenizi yalnız geçirmeyin. Uyurken ağlayacaksınız ancak dişinizi sıkın.

Ertesi gün gerçekle yüzleşin ve tüm gücünüzle karşı koyun. Bugün yapmanız gereken ise Gitti ve yalnızım diyerek basitçe kabullenip yaşamaya devam etmek. Sizi önemseyen insanlarla vakit geçirin. Güvendiğiniz arkadaşlarınız nereye giderse gitsin sizi de götürecek, yalnız bırakmayacaklardır. Arkadaşlarınızla zaman geçirmenizin diğer nedeni, eski sevgilinizi arama, e-mail gönderme, mesaj atma gibi davranışlarınızı engellemek içindir. Bunları yapmayın. Eğer barışma umudunuz varsa, ayrıldığınız kişi sizi bir kere arayacaktır. Ancak bunu ilk yapan siz olmasanız iyi olur.


2. Hafta

Telefonu alın ve gelecek 2 hafta ya da hafta sonu için seyahat rezervasyonu yaptırmadan kapatmayın. İnsanlara biraz düşünmek ve sakinleşmek için bir süreliğine ayrılacağınızı söyleyin. Bir süre onun hakkında konuşmak istemiyorsanız bunu da söyleyin. İnsanlar sizi üzmek istemeyecektir, tam tersine sizi şımartacaktır. Gitmeden önce onun sizde olan özel eşyalarını atın veya bilgisayarınızdaki fotoğraf, video gibi kayıtları silin. Size gönderdiği emailleri silin ve msne girdiğinizde o online ise siz offline olun. Size onu hatırlatacak mekanlara, karşılaşma olasılığınız yüksek yerlere gitmeyin. Çünkü onunla dinlediğiniz şarkılar, gittiğiniz mekanlar, mesajları yeniden okumak onun tekrar geleceğini umut etmenize neden olur ve gelmezse çok üzülürsünüz.

Ona ihtiyacınız olmadığını gösterecek şekilde hareket edin, bu belki sizi yeniden farkedebilir. Eğer affetmeniz için size geri gelse bile, fotoğraflarını bile kaldırdığınızı görmesini sağlayın. Bu size olan saygısını artıracak, kızmayacaktır. Onun gidişini kabul edip bu kadar iyi olduğunuzu görmek geri dönmek istemesini sağlayacak ve onu daha çabuk kazanabileceksiniz. Bu kazan kazan durumudur. Onunla telefonda kavga etmeniz, mesaj göndermeniz, sürekli onu izlemeniz onun sizden ayrıldığı için şükretmesine neden olacaktır.


3. Hafta

Evinizle ilgili temizlik planları yapın. Hem fiziksel hem de duygusal olarak temizliğe evinizden başlayın. Evinizdeki eşyalarınızı değiştirin ve yeniden dekore edin. Size onu hatırlatan eşyalardan kurtulun. Duvarlarınızın boyasını sizi mutlu edecek şekilde değiştirin. Bunu yaparken evinizi yeni yaşamınıza uygun olarak dekore edin. Sizi tanıyan kişilerden yardım alın. Evinizdeki eşyaları değiştirmek ayrıldığınızı ve onun artık dönmeyeceğini kabul etmenizin diğer bir yoludur. Kulağa kötü gelebilir ancak gerçek ne yazık ki bu.. Dahası mükemmel biri olsaydı zaten sizin için değerli olan bir yeri bırakıp gitmezdi.

İlk olarak bir arkadaşınızdan eski sevgilinizle başardıklarınızı ve başaramadıklarınızı yazmasını isteyin. İkinci olarak eski sevgilinizin eksiklerini bulun. Onu ne kadar sevdiğiniz ve nasıl mükemmel biri olduğu düşüncelerinizden uzaklaşarak eksik yönlerinizi yazmalısınız. Her iki listeyi aynaya yapıştırın ve her gün okuyun. Okuduktan sonra aynada gözlerinize bakarak "Bitti, geri gelmeyecek ve bunun üstesinden geleceğim" diye tekrarlayın. Buna inanın ve sizi mutlu edecek şeyler yapın.


4. Hafta
Şu sıralar kendinize olan saygınızı kaybettiğinizi düşünebilirsiniz. Şimdi bu düşüncelerinizden kurtulma zamanı. Ortak arkadaşlarınızdan eski sevgilinizden haber getirmemelerini isteyin ve bunları dinlemenin zaman kaybı olduğunu belirtin. Onun geri geleceği yönündeki yorumların size iyilik yapmak olmadığını anlatın. Eski sevgilinizin ağzından sizinle barışmak isteğini duymadıkça bunlara inanmayın.

Şimdi ayrılığınızın nedenlerini sorgulamak için doğru zaman olabilir. Sizi ve sevgilinizi yargılamadan hatalarınızı söyleyecek arkadaşlarınızla sorunun ne olduğu üzerine konuşun. Baskıcı mısınız, fazla rahat mı bıraktınız konuşun. Sizi yakından tanıyorlarsa teorileri de doğru olacaktır. Birkaç kötü ilişkiniz olduysa ve hepsi aynı nedenlerden sona erdiyse bir kaç seans bir terapist ile görüşebilirsiniz. Geriye dönük değerlendirmeler eski sevgilinizi aramak istemenize neden olabilir. Yapmayın! Gerçekten ne hissettiğinizi ve ilişkinizle ilgili yanlışlarınızı bilmesini istiyorsanız bir mektup ya da email yazın. Bunu göndermek için 2 hafta bekleyin. Zaman geçtikten sonra göndermek istemediğinizi göreceksiniz.

1 Ay Sonra

Ayrılığın üzerinden 1 ay geçtikten sonra ilk günkünden daha farklı hissettiğinizi göreceksiniz. Geri geldiğinde tekrar ayrılmayacağınız konusunda ona güvenebilecek misiniz? Merak etmeyin, barışmak için sizi aradığında bunu pişman olduğu için mi yoksa sizi üzdüğünü kabul ettiği için mi olduğunu hiç merak etmeyeceksiniz. Ayrılığı düşündüğünüzde ise kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Artık ayrılığa dair kimin suçlu olduğunu düşünmeyi bırakın. Arkadaşlarınız kendinize bişey yapacağınızı düşünmeyi bıraksın ve daha az arasın. Akşamları kendi başınıza kalmaya başlayın ve olanları kabul edin. Hala yalnızlığın üstesinden gelebilecek yapıdasınız. Artık eski sevgiliniz ne yapıyor diye düşünmeyin. Hayat devam ediyor.

Son bir tavsiye: Yatağınızın soğuk olduğunu düşünerek hareket etmeyin. Kendinize eskileri toparlayıp kaldırmak ve üzülmek için zaman verin. Sonra geçmişteki hatalarınızı bilerek yepyeni bir döneme başlayın. Kendinizi yargılamadan gerçekten mutlu olmaya, sağlıklı seçimler yapmaya çalışın. Gözlerinizi dört açın ve geçmişten ders alarak yeni aşklara hazır olun.