PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : G.Saray: İyi ki varsın Fenerbahçe


Melancholy
01-18-2009, 11:54
REKABETİN 100. YILI
http://resim.samanyoluhaber.com//haber/1/3/4/0/7/134075.jpg


G.Saray: İyi ki varsın Fenerbahçe
Türk sporunun iki devi Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabetin bugün 100. yıldönümü.

İki takım arasındaki ilk maç bundan 100 yıl önce 17 Ocak 1909 tarihinde oynandı.

Galatasaray Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, derbideki 100. yılı kutlayarak, "İyi ki varsın rakibimiz ve dostumuz Fenerbahçe" şeklinde mesaj yayınladı.
Sarı-kırmızılı kulüp ayrıca, 17 Ocak 1909 tarihinde Union Club sahasında oynanan ve Emin Bülend'in attığı gollerle 2-0'lık Galatasaray galibiyetiyle biten maçtan bir fotoğrafıda kutlama haberine ekledi.

Başkan Adnan Polat da yayınladığı mesajda 17 Ocak 2009'da Türk sporunun iki öncü gücü olan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki futbol rekabetinin başlamasının 100. yıldönümünü kutladığını açıkladı.

Polat kulüplerimiz arasındaki rekabet ve dostluğun güçlenerek devam etmesini temenni eder, camialarımıza ve Türk sporuna başarılarla dolu yeni bir yüzyıl dilerim ifadelerini kullandı.


Fenerbahçe'de tarihi dosttu ve rakibi Galatasaray gibi 100.yılı kutlayan bir mesaj yayınladı. Sitedeki haberde "Fenerbahçe Spor Kulübü ile Galatasaray Spor Kulübü, futbol liglerinde ilk kez karşı karşıya geldikleri 17 Ocak 1909 tarihinden bugüne, acı ve tatlı hatıraları ile birlikte yüz yılı arkalarında bırakırken, dostluk anlayışı içinde bizlere de, dünyanın en ünlü üç derbisinden biri ayrıcalığındaki "rekabet"i hediye etmişlerdir.
Birlikte daha nice yüz yıllar karşılaşmayı umduğumuz tüm sportif faaliyetlerde galip gelenin daima sevgi ve barış olması dileklerimizle, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Galatasaray Spor Kulübü'ne, en içten sevgi ve saygılarımızı sunarız." ifadeleri kullanıldı.


samanyoluhaber